Et grisefjøs på en gård på Frya i Sør-Fron i Oppland raste sammen etter en eksplosjon i 10.30-tiden mandag. En mann som var savnet etter eksplosjonen ble litt før klokken 16 funnet omkommet.

— Mannen ble funnet rundt klokken 15.45, bekrefter operasjonsleder Atle B. von Obstfelder i Gudbrandsdal politidistrikt til NTB.

Politiet ønsker foreløpig ikke å gå ut med navn eller identitet på den omkomne, men opplyser at den døde er personen som var savnet etter eksplosjonen og at pårørende er varslet. Det var lenge uklart om den savnede var i fjøset på gården Sygard Forr da det eksploderte ved 10.30-tiden.

Det skal ha vært mellom 400 og 500 griser i fjøset da det eksploderte. En vegg i fjøset ble blåst ut i eksplosjonen, og fjøset har kollapset. Flere naboer forteller til Gudbrandsdølen at de hørte en kraftig smell og så røyk stige opp fra fjøset, og at eksplosjonen hørtes på flere kilometers avstand.

IfølgeGudbrandsdølen Dagningenvar den omkomne ansatt på gården.

Innsatsleder Kai Førlandsås forteller til avisen at politiet så langt ikke vet årsaken til ulykken, men at det er nærliggende å tro at eksplosjonen er knyttet til gjødselkjelleren.

Gården Sygard Forr er blant de største griseprodusentene i distriktet, og ifølge Gudbrandsdølen Dagningen ble fjøset bygget på begynnelsen av 2000-tallet.

Viltnemnda er på stedet for å avlive griser inne i det sammenraste fjøset.