Den 47 år gamle italieneren som er siktet for å ha drept en 40 år gammel mann på Etterstad i Oslo lørdag, satt flere timer i avhør mandag. Der forklarte han seg om hendelsesforløpet og innrømmet drapet, men nektet straffskyld for drapsforsøk på 40-åringens samboer, en 35 år gammel mann som ligger hardt skadd på sykehus.

— Vi mener at vi har pågrepet riktig mann og det letes ikke etter andre mulige gjerningsmenn, sier politioverbetjent Egil Kulseth til NTB.

Fengsles onsdag

Mannens forsvarer, advokat Bjørn Rudjord, ønsker ikke å kommentere hvorfor den siktede erkjenner drapet, men ikke drapsforsøket.

— Vi kan dessverre ikke gå inn på detaljer fra avhøret, sier han til NTB.

Politiet har ikke planlagt å avhøre den drapssiktede tirsdag, men fortsetter etterforskningen. Blant annet ønsker politiet å kartlegge hva italieneren gjorde før og etter drapet. Onsdag vil han bli framstilt for varetekt i Oslo tingrett. Politiadvokat Tina Helleland sier til NTB at det er mulig fengslingsmøtet blir avholdt som kontorforretning, noe som innebærer at den siktede godtar politiets krav om varetekt.

Politiet har avhørt en rekke vitner og gjennomført to rundspørringer i området. Kulseth sier flere vitneavhør vil bli gjennomfør de neste dagene.

Ventet i oppgangen

Det var lørdag at to menn ble funnet alvorlig skadd i oppgangen til leiligheten sin påEtterstadi Oslo. Den ene døde senere på sykehus. Skadene til hans samboer blir betegnet som alvorlige, men tilstanden er stabil.

Ifølge TV 2 sto den siktede og ventet utenfor leiligheten til samboerparet da de to kom hjem fra ferie på Gran Canaria. Da de kom ut av heisen, skal han ha angrepet dem med et stikkvåpen.

Siktede skal ha vært iført en langhåret, lys parykk og kvinneklær, blant annet en leopardmønstret jakke, under angrepet.

Tidligere dømt

Den siktede italieneren er ifølge TV 2 tidligere dømt til seks års fengsel for drapsforsøk i England.

Under rettssaken i Snaresbrook Crown Court i London erkjente han drapsforsøk med kniv på sin tidligere samboer i et bokollektiv. Bakgrunnen for hendelsen var ifølge italieneren krangel om hvorvidt lyden fra en TV var for høy. I dommen heter det at bare flaks gjorde at en 23-åring som ble knivstukket i halsen, armen, brystet og skulderen, overlevde.

Dommen på seks års fengsel falt i januar 2009, men TV 2 har ikke opplysninger om når italieneren slapp ut av fengsel.