Slepefartøyene, BB Troll og Odin Viking, var på vei fra Nordsjøen inn til Hanøytangen utenfor Bergen, da slepet til boligriggen Safe Bristolia røyk på grunn av det dårlige været.

— Fartøyene jobber nå med å få et nytt slep på plass. Det har vist seg vanskelig på grunn av været og mørket, og kapteinen har derfor bedt om evakuering av ikke-essensielt mannskap for sikkerhets skyld, sa redningsleder Eirik Walle ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge i natt.

Klokken 02.18 lettet Sea King-helikopteret fra riggen med 15 av de 53 mannskapene som var ombord. Det ble også vurdert fortløpende om flere skulle evakueres.

— De evakuerte er innlosjert på et hotell i Bergen, sier operasjonsleder ved Hordaland politidistrikt Terje Magnussen mandag morgen.

Drev inn mot land

Plattformen lå rundt 28 nautiske mil fra land, og kastet ut et anker for å begrense driften og sette ned farten. Plattformen drev med 1-1,5 knops fart inn mot land. Det har blåst kraftig på Vestlandet søndag, men natt til mandag ventes det avtagende vind og mindre nedbør.

Rett over klokken 02.30 meldte Hovedredningssentralen i Sør-Norge at Odin Viking har fått tak i ankerkjettingen til Safe Bristolia.

— De har kontroll på riggen og jobber nå med å sette nytt slep på den. Det er ikke behov for ytterligere nedbemanning, sier redningsleder Bjørn Jarle Åmlid ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge mandag morgen.

Ifølge Åmlid har de ikke begynt å slepe boligriggen ennå.

— Men de har situasjonen under kontroll, og riggen driver ikke lenger. Det er ingen dramatikk, sier han.

- Alt under kontroll nå

Rett over klokken 08.00 melder Hovedredningssentralen i Sør-Norge at boligriggen og de to slepefartøyene holder seg i ro til det er dagslys.

— De skal gjøre en jobb med en av slepevaierne før de fortsetter seilasen mot Hanøytangen, sier redningsleder Asbjørn Viste.

I 09-tiden mandag opplyser vakthavende redningsleder Asbjørn Viste ved Hovedredningssentralen Sør-Norge at to slepefartøy skal starte slep av boligriggen inn til Hanøytangen.

— Boligriggen ligger fremdeles i ro på samme sted, men det jobbes med å få tatt opp en 750 meter lang vaier som ligger nede på havbunnen. Vaieren skulle tas opp ved dagslys, så fartøyene fortsetter slepet inn til Hanøytangen om kort tid, sier Viste, og legger til:

— Alt er nå under kontroll, og Hovedredningssentralens oppgave er nå kun å overvåke operasjonen.