Frp-fall og Høyre-hopp på meningsmåling

Fremskrittspartiet faller 2,1 prosentpoeng til 16,3 prosent på en meningsmåling som Synovate har laget for Dagbladet. Høyre går fram 2,7 prosentpoeng til 28,1 prosent.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

For de andre partiene på målingen er det kun mindre endringer. Arbeiderpartiet befester posisjonen som landets største parti med en oppslutning på 32,3 prosent. Det er en fremgang på 0,6 prosentpoeng fra april.

Aps regjeringspartnere går også fram. Sosialistisk Venstreparti får støtte fra 5,3 prosent av de spurte, en oppgang på 0,1 prosentpoeng. Senterpartiet går fram 0,2 prosentpoeng til 5 prosent.

Videre viser målingen at Kristelig Folkeparti øker sin oppslutning med 0,3 prosentpoeng til 5,2 prosent. Venstre taper 0,8 prosentpoeng og ender på 5,2 prosent. Rødt får støtte fra 1,5 prosent av de spurte, en tilbakegang på 0,1 prosentpoeng.

Frps oppslutning på 16,3 prosent er den laveste partiet har hatt på Dagbladets Synovate-målinger siden april 2004. Valgforsker Bernt Aardal mener Frp har havnet i skyggen av Høyre. Frps lekkasje til Høyre kan få alvorlige konsekvenser for et borgerlig samarbeid, mener Aardal.

Frp-leder Siv Jensen er bekymret og sier den lave oppslutningen viser at partiet må jobbe hardt i tiden fram til neste valg.

Publisert: