Vil ha enighet om flyktningløft

Med støtte fra andre opposisjonspartier kunne Ap-leder Jonas Gahr Støre ha trumfet gjennom enighet om 10.000 syriske kvoteflyktninger. Men Støre vil ha regjeringen med på laget.

FLYKTNINGLØFT: På Aps landsmøte kom Støre med løftet om at han vil jobbe for at Norge skal ta imot 5000 syriske kvoteflyktninger i år, og like mange neste år. ARKIVFOTO: JAN M. LILLEBØ
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Ifølge VG ønsker Støre en felles enighet i Stortinget, som vil anses som en politisk seier for ham som leder.

På Aps landsmøte kom Støre med løftet om at han vil jobbe for at Norge skal ta imot 5000 syriske kvoteflyktninger i år, og like mange neste år. Venstre og SV har også landsmøtevedtak som støtter forslaget, og både KrF og Senterpartiet kan komme til å gjøre det samme.

Regjeringspartiene Høyre og Fremskrittspartiet har på sin side uttalt at det er mest fornuftig å bruke pengene på å hjelpe i nærområdene.

— Jeg respekterer at partiene har ulikt syn. En samlet løsning vil kreve at alle strekker seg, og jeg er glad for at statsministeren ikke har lukket døren for en slik enighet. Vi er rede til å fortsette samtalene om et slikt samarbeid. Så får vi vurdere hva som er mulig i lys av disse samtalene, sier Støre til avisen.

Statsminister Erna Solberg (H) sier det er helt naturlig at regjeringen deltar i samtaler om en felles løsning, til tross for at det er Ap som har tatt initiativet. Samtidig påpeker hun at Venstre og KrF i utgangspunktet er bundet av samarbeidsavtalen.

Publisert: