Hareide anklager regjeringen for avtalebrudd

KrF-leder Knut Arild Hareide anklager regjeringen for å ha kuttet i bistandsmidlene bak partiets rygg. Nå mener han motivasjonen til å støtte regjeringen er satt på prøve.

OPPRØRT: Leder i KrF, Knut Arild Hareide, anklager regjeringen for avtalebrudd etter de siste bistandskuttene i nysalderingen av statsbudsjettet 2015. Foto: FREDRIK VARFJELL, NTB SCANPIX

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I den siste revideringen av statsbudsjettet vil regjeringen bruke 1,1 milliard av det inneværende bistandsbudsjettet på asylkostnader i Norge. Det er over dobbelt så mye som KrF fikk gjennomslag for i ekstra bistand i fjord høst.

— Vi har en avtale om budsjett, så kommer regjeringen og hindrer iverksettelse av avtalen, nesten et kvartal før året er omme. Dette skjer uten at vi blir informert eller konsultert. De holder igjen utbetaling og aktivitet, uttaler Hareide til Dagens Næringsliv.

Den såkalte nysalderingen av statsbudsjettet 2015 som ble annonsert fredag, er den siste revideringen av årets budsjett og de største endringene skyldes flyktningkrisen.

— For det første så kutter vi ikke i bistand, vi øker bistanden i salderingen med 700 millioner kroner. KrF forsøker å skape et bilde av at det å hjelpe flyktninger i Norge ikke er bistand, mens det å hjelpe flyktninger i andre land er bistand, sier statsminister Erna Solberg (H) til NRK.

Hareide mener Norge etter kuttene blir en uforutsigbar bistandsgiver overfor andre land, og understreker at bistand også kan brukes til å minske flyktningstrømmen.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Sønnen deres ble skutt av politiet. Nå forteller de om Morten.

Vibekke og Lasse Michelsen vil at du skal vite at Morten fikk gjort mye før han ble psykisk syk.

Mest lest akkurat nå

  1. Sønnen fant Oddekalv: – Min far ga oss de verktøyene vi trengte når ting blir vanskelige

  2. Familien gjorde alt for å skjerme Helge Bjørn. Så blei han smitta på sjukehuset.

  3. Elleve nye smittede i Bergen

  4. Har du denne typen ytterpanel på huset ditt, har advokaten et godt råd.

  5. «Slike vogntog ynskjer vi ikkje ha på vegane»

  6. – I Trondheim ønsker alle at alle skal lykkes. Jeg kan ikke si det samme om Bergen.