Politiet fikk melding om det som ble omtalt som en svært alvorlig ulykke klokken 5.51 fredag morgen. To timer senere var situasjonen under kontroll.

— Tre biler med til sammen fire personer var involvert i selve ulykken. To av personene er erklært døde. De to andre ble sjekket ut av helsepersonell og hadde ingen fysiske skader, opplyser operasjonsleder Kjetil Indahl i Vestfold politidistrikt til NTB.

De to omkomnes pårørende var ved 7.30-tiden fredag morgen ennå ikke varslet.

Det ble først opplyst at en av brannbilene som ble sendt til stedet ble truffet av en bil, men dette avviser Vestfold Interkommunale Brannvesen.

— Ingen av våre brannbiler er påkjørt eller involvert i ulykken på Kopstad, sier vakthavende brannsjef Jarle Steinnes.

- Totalvrak

Politiet opplyser imidlertid at en fjerde bil også var involvert.

— En fjerde bil var på stedet med punkterte dekk, men hadde ikke noe med selve ulykken å gjøre. Denne bilen sneiet borti en brannbil, men ingen ble skadd, opplyser Indahl.

De første meldingene fra ulykkesstedet ga uttrykk for en kaotisk situasjon.

— Det ser svært stygt ut. Alle bilene er totalvrak, og en av dem er helt utbrent. Det ligger masse bildeler i veien og det er fullt med ambulanser og politibiler, fortalte journalist Asle Rowe i Tønsbergs Blad, som var på ulykkesstedet fredag morgen.

Tett tåke

Ulykken skjedde i nordgående felt på E18 ved avkjøringen i Kopstadkrysset.

Årsaken til kjedekollisjonen var fredag morgen ukjent, men det var tett tåke da de tre bilene støtte sammen.

— Det er fortsatt en del tåke på stedet, og det er nedsatt hastighet og redusert fremkommelighet på E18. Vi kommer til å jobbe på ulykkesstedet en god tid framover, opplyser Indahl.

Statens vegvesens ulykkesgruppe var i morgentimene fredag på stedet sammen med kriminalteknikere fra politiet.