Fire personer ble brakt i helikopter til St. Olavs hospital i Trondheim, mens de øvrige fem ble kjørt i ambulanse til Sykehuset Levanger, opplyser operasjonsleder Jan Tore Tiltnes i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Verken svensk eller norsk politi har opplysninger om skadeomfang, og tilstanden til de ni involverte er uavklart. I den ene bilen satt tre barn og to voksne, opplyser Tiltnes til NTB.

Et redningshelikopter, luftambulanse, fem ambulanser og både norsk og svensk politi rykket ut da meldingen om kollisjonen kom ved 19.40-tiden fredag kveld. De to bilene som er involvert i ulykken, er begge norskregistrerte. Bilene kolliderte ved Skalstugan på länsväg 322 bare noen hundre meter fra grensen til Norge.

— Det ene kjøretøyet har av en hittil ukjent årsak kommet over på feil side av veien i en sving og deretter kollidert med en møtende bil, opplyser Hans Ängquist i Jämtland-politiet i en pressemelding.

Ulykken etterforskes av svensk politi.

Det dannet seg lange køer på ulykkesstedet, hvor det ble meldt om vanskelige kjøreforhold. Klokken 22.08 melder svensk politi at bergingsarbeidet er avsluttet og veien åpnet for trafikk. (NTB)