Ikke før hadde ekstremværet Ole roet seg, før en ny storm var på vei til Nord-Norge.

Mandag sendte Meteorologisk institutt ut et OBS-varsel for strekninga Nord-Trøndelag til Finnmark:

— Politiet ber folk om å sikre eventuelle løse gjenstander som de kan ha liggende. Det er meldt om sterk storm etter midnatt, meldte Vestfinnmark politidistrikt på Twitter mandag kveld.

I Kvalsund blåste en campingvogn inn i en husvegg. Og redningsskøyta måtte rykke ut for å bistå en båt med å komme seg i land utenfor Hammerfest. Ifølge NRK ble vindstyrken målt til orkan i Hasvik og i Honningsvåg mandag kveld.

— Vinden vil øke utover mandag kveld, og i løpet av natt til tirsdag kan det bli vestlig full storm i Nord-Troms og Finnmark. Der vil også være snø i lufta, og kombinasjonen med vind og nedbør fører til vanskelige kjøreforhold, sier Hanneke Luijting ved værvarslinga i Tromsø.

Finnmarkingene må belage seg på mye vind gjennom hele denne uka. Fra torsdag til helga varsles det om nordvest kuling i hele Nord-Norge, men mest vind i Finnmark.

Uvær og rasfare stengte mandag kveld 24 veistrekninger i landets nordligste fylke. E6 var stengt ved Sennalandet og ved Hatter. E69 var stengt på tre strekninger. I tillegg var 19 andre riksveier og fylkesveier stengt som følge av uværet, ifølge Statens vegvesen.