Fem fiskere er reddet med helikopter fra en redningsflåte etter at båten deres forliste elleve mil nord for Båtsfjord natt til fredag.

De fem ble funnet klokken 6.03, opplyser Hovedredningssentralen Nord-Norge (HRS). Det skjedde etter at et Sea King-helikopter rundt 20 minutter i forveien hadde observert to redningsflåter i området hvor det ble satt i gang et søk etter fiskerne.

– Den ene av flåtene viste seg å inneholde de fem personene. De ble plukket opp av helikopteret, opplyser redningsleder Frode Iversen til NTB.

Alle de fem er i god form.

Tok inn vann

Det var klokken 3.30 at fiskebåten Østbanken meldte til kystradioen i Vardø at de tok inn vann. Mannskapet var bekymret for om de var i stand til å få unna vannet, opplyser HRS.

– Klokken 3.35 sendte båten et mayday-signal og gikk ned, opplyser HRS.

Posisjonen til båten var da rundt 60 nautiske mil nordøst for Båtsfjord i Øst-Finnmark.

Redningsaksjon

En omfattende redningsaksjon ble satt i verk ut fra fiskebåtens posisjon, opplyste redningsleder Tore Hongset til NTB.

Sju båter og to helikoptre har deltatt i søket etter fiskerne. Fra Banak ble et Sea King-helikopter sendt, mens et redningshelikopter med varmesøkende kamera fløy fra Hammerfest. I tillegg deltok redningsskøyta Reidar von Koss fra Båtsfjord, tre kystvaktfartøy samt tre sivile fartøy.

Registrert i Nord-Norge

Mannen som ringte og varslet om at fiskebåten deres var i ferd med å synke, var norsk. Fiskebåten, som er på 75 fot, er registrert i Nord-Norge.