Ekspert: - Oljeprisnedgangen blir kortvarig

Oljeprisene falt raskt etter søndagens mislykkede OPEC-møte.

Publisert Publisert

MISLYKKET MØTE: Qatars energiminister Mohammad bin Saleh al-Sada under en pressekonferanse i Doha. OPEC-møtet i helgen avslørte stor intern uenighet. FOTO: Reuters

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Det er et negativt signal, men i løpet av et par måneder er oljeprisen tilbake på et høyere nivå enn før helgen, sier Kjus til NRK etter møtet i Doha i Qatar, der OPEC-landene ikke klarte å bli enige om å fryse oljeproduksjonen.

- Kjøpsmulighet

Kort tid etter at børsene åpnet i Asia mandag, hadde prisen for et fat nordsjøolje for levering i juni falt med 2,23 dollar - over 5 prosent. Kjus tror prisen fort kan falle med 5 dollar fatet i løpet av uken.

— Men jeg vil nok se på det som en kjøpsmulighet, for om tre til fire måneder står prisen en del høyere, spår han.

OPEC-møtet mislykket:

Les også

Oljeprisen stuper

I følge oljeanalytiker Thina Saltvedt i Nordea understreker det mislykkede møtet de store uenighetene internt i OPEC, noe som ble klart allerede under møtet i desember.

Priskrig

— Saudi-Arabia er helt klart ikke beredt til å gå bort fra markedsstrategien som ble lansert under OPEC-møtet i november 2014 uten Irans samarbeid. Iran kommer ikke til å undertegne en avtale om kutt før produksjonen når nivået fra før sanksjonene, skriver Saltvedt i en kommentar.

Hun tror vi nå kan se en ny priskrig mellom Iran, Irak, Russland og Saudi-Arabia i kampen om markedsandeler i Asia og Europa.

Preger Statoil-kurs

Oljeprisene falt med over 5 prosent etter at medlemslandene i oljekartellet OPEC ikke klarte å bli enige om å bremse oljeproduksjonen under møtet i Doha i Qatar søndag. Mandag har prisen tatt seg noe opp, og nordsjøolje omsettes for 41,11 dollar.

Statoil-kursen ser ut til å preges av oljeprisfallet, og aksjen faller 4,1 prosent. Nedover går det også for DNB (-2,4), Telenor (-1,3), DNO (-4,5), Subsea 7 (-4,8), Norsk Hydro (-1,5) og Seadrill (-7,6).

Marine Harvest starter dagen med en oppgang på 1,9 prosent, mens Norwegian-aksjen hever seg 2,4 prosent.

Også ute i Europa er det nedgang. Ved de toneangivende børsene i London, Frankfurt og Paris faller hovedindeksene mellom 1 og 1,2 prosent. (NTB)

Publisert
BT anbefaler

Ble klappet inn i garderoben: – Vi er Brann. Vi skal være et topplag.

Slik var Ballspark-sendingen.

LES SAKEN

Mest debattert

  1. – Det var ikke ungdommen som sendte oss til syden

  2. «Biden treng neppe Kamala Harris for å slå Trump – men han treng henne for å styre»

  3. – Akkurat det «Stopp islamiseringen av Norge» ønsker seg

  4. Østlandsfylke angriper fergefri E39: – Det er uhørt