Overrasket over Ap-nedtur

Hør podkasten 36,9: Valgekspertene Frank Aarebrot og Johan Giertsen er overrasket over Aps store tilbakegang i Hordaland.

Publisert Publisert

DUELLEN: Årets valg kommer til å handle mye om Erna Solberg og Jonas Gahr Støre. Nå ser førstnevnte ut til å ha festet et lite grep om hjemfylket. Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Arbeiderpartiet har falt som en stein på BTs målinger i Hordaland. I februar var partiet klart størst med en oppslutning på 32,2 prosent, hele 5, 2 prosentpoeng større enn Høyre.

Enda større var differansen mellom de to partiene ved kommunevalget i 2015. Den gang skilte 12,4 prosentpoeng i Hordaland.

På Respons måling i juni er imidlertid forspranget spist opp. Nå er Høyre plutselig 2,9 prosentpoeng større enn Ap.

– Jeg er overrasket. Ingen i Høyre hadde trodde dette, sier BTs valgekspert Johan Giertsen i podkasten 36,9.

Sjekk de øvrige tallene fra målingen her:

Ut av Oslo

I podkasten 36,9 diskuteres også utflytting av statlige arbeidsplasser. Bakteppet er regjeringens beslutning om ikke å flytte Språkrådet ut av Oslo. Som BT avslørte tidligere denne uken er intern stird i Venstre en medvirkende årsak til at organet ikke flyttes til Bergen.

BT-kommentator Hans Mjelva forklarer hvorfor det er så vanskelig å flytte ut statlige arbeidsplasser fra Oslo. Og hør Frank Aarebrot forklare den forunderlige historien om da Nordlysobservatoriet skulle flyttes fra Oslo til Tromsø på 1970-tallet.

Publisert