Det sier kilder som kjenner til etterforskningen, til VG.

Fredag meldte PST at mistanken mot nordmannen er styrket. Uttalelsen kom etter at BBC torsdag kveld identifiserte en av terroristene i kjøpesenteret Westgate i Nairobi som en norsk-somalisk 23-åring.

Både BBC og CNN har de siste dagene vist bilder som viser hvordan terroristene med tilknytning til al-Shabaab beveget seg i kjøpesenteret under angrepet i september. Det skal ha vært fra fem til femten terrorister inne i senteret, men overvåkingsbildene viser bare fire ulike menn.

Den navngitte 23-åringen fra Larvik skal ha blitt identifisert på disse bildene. Han er ikke funnet etter angrepet. PST sa fredag at det er uklart om nordmannen er i live.

— Det er ikke han som er terroristen på videoen. Dere må slutte å skrive det. Han er i live og befinner seg i Somalia, det er jeg sikker på. Dette er vondt for oss, særlig når navnet hans skrives overalt, sier søsteren til den terrormistenkte til VG.

Hun vil ikke svare på om noen i familien har vært i kontakt med 23-åringen den siste tiden.

— Jeg vil ikke si noe mer, men det kan hende, sier hun.

— Han sa tidlig at han ville bli lege. Alle kjente ham på skolen, men han hadde få nære venner. Det er uforståelig, sier en tidligere klassekamerat til avisen.