Den skadde er sendt til Universitetssykehuset Nord-Norge, der politiet holder vakt.

— Personen som ble skutt ble flere ganger bedt om å legge seg ned. Han gjorde ikke det, og da han var noen meter fra politimennene hevet han et våpen mot dem, sa påtaleleder Einar Sparboe Lysnes til NTB torsdag kveld.

Senere torsdag kveld meldte avisa Nordlys at politimennene som løsnet skudd er tatt ut av tjeneste.

Avhørt

De er blitt avhørt av Spesialenheten for politisaker.

— Det er riktig at vi har fått gjennomført de første avhørene i kveld. Jeg kan imidlertid ikke kommentere noe knyttet til hvem vi har fått avhørt eller hva som har kommet fram. Vi har heller ikke sagt oss ferdig med disse avhørene, som vil fortsette videre i morgen, sier Nordberg til Nordlys sent torsdag kveld.

Da NTB var i kontakt med Nordberg torsdag kveld ville han ikke si noe om hva slags våpen den pågrepne hadde da han ble skutt.

Moderate skader

Mannen er i 20-årene og behandles for moderate skader, opplyser kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved Universitetssykehuset Nord-Norge til NRK.

Vitnet Samir Saht forteller til kanalen at han tok fra mannen våpenet - som han oppgir å være en luftpistol - men at mannen klarte å ta det fra ham igjen.

— Når han fortsetter mot politiet og løfter våpenet, blir mannen skutt to ganger, i låret og i ryggen, forteller Saht.

Til VG forteller et vitne at politiet ropte «Legg deg ned! Legg deg ned!», før det ble avfyrt skudd.

Innsatsleder Jørgen Ahlkvist opplyste tidligere til Nordlys at den skadde var ved bevissthet og kunne kommunisere med politiet.

Kjent av politiet

Meldingen om bevæpnede personer ved Hansjordnesbukta kom klokka 10.05 torsdag, og politiet løsnet skudd mellom 15 og 20 minutter senere.

— Jeg ønsker ikke å si hvem det er, men kan bekrefte at han er kjent av politiet fra tidligere, sier påtaleleder Einar Sparboe Lysnes om mannen som er skadd.

Tidligere torsdag meldte politiet om innbrudd i en sportsforretning på Håpet i Tromsø. Ved hjelp av hund fulgte de sporene etter tyvene og fant et kasseapparat. Det er ikke kjent om det er noen sammenheng mellom tyveriet og skytingen. (©NTB)