Natt til onsdag 30. april rykket politiet ut til et hus i et boligfelt i Skånland kommune og fant en mann skadd. Mannens kone ble da pågrepet og siktet for familievold.

Var forsvarsløs

Mannen ble kjørt til sykehuset UNN Harstad, der han døde lørdag. På grunn av dødsfallet ble siktelsen av kona endret til legemsbeskadigelse med døden til følge. Hun framstilles for varetektsfengsling mandag, samme dag som ektemannen blir obdusert i Tromsø.

Ifølge siktelsen skal kvinnen ha utøvd vold mot ektemannen med en stump gjenstand og hadde en karakter av mishandling, melder VG.

Politiet beskriver mannen som forsvarsløs i situasjonen. Mannen fikk omfattende skader, blant annet brudd skader.

Den foreløpige obduksjonsrapporten er ventet i løpet av uka, opplyser lensmann i Evenes, Tjeldsund og Skånland, Morten Hole.

Avhørt før han døde

— Mannen var bevisst da han kom til sykehuset og ble avhørt av politiet før han døde fire dager senere. Innholdet i forklaringen vil jeg ikke kommentere, sier Hole til NTB.

Han forteller at mannen var påført bruddskader, men vil ikke gå inn på hvordan disse ble påført. Hole vil heller ikke kommentere om det var rus i bildet under hendelsen.

Også kvinnen er avhørt, men hun erkjenner ikke straffskyld. Hun ble opprinnelig fremstilt for varetektsfengsling fredag, siktet for familievold.

— Tingretten valgte å ikke ta vår begjæring til følge, og kvinnen ble derfor sluppet fri. Dagen etter døde mannen, og vi pågrep kvinnen på nytt, med endret siktelse, forteller lensmann Hole og legger til at paret ikke tidligere er kjent av politiet.

Kripos bistår

Midtre Hålogaland politidistrikt understreker at etterforskningen er i en tidlig fase, at siktelsen av kvinnen er foreløpig og kan bli vurdert endret. Politiet får bistand av Kripos i etterforskningen.

— Vi har et etterforskningsteam som skal undersøke parets bevegelser, om det finnes en tredjepart i saken og historikken til paret, sier Morten Hole.

Lensmannen vil foreløpig ikke fortelle hvem som varslet politiet om hendelsen fordi det skal gjennomføres to vitneavhør i saken.

Kvinnens forsvarer, Kjell Krokeide, ønsker ikke å kommentere saken på nåværende tidspunkt.