Ap og Høyres nettsider hacket

Oslo (NTB): Hackere satte nettsidene til Arbeiderpartiet og Høyre ut av spill som en reaksjon på at partiene sørget for at datalagringsdirektivet blir innført.

JA TIL DATALAGRING: Mandag kveld ble innlemmelsen av EUs datalagringsdirektiv vedtatt i Stortinget. 89 stemte for og 80 mot. FOTO: BERIT ROALD/SCANPIX
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 11 år gammel

Store mengder data ble sendt for å overbelaste serverne til partiene, men onsdag ettermiddag var begge sidene oppe igjen.

Arbeiderpartiet vurderer likevel alternative kanaler for å sikre informasjonsflyten fra landsmøtet som begynner torsdag.

Informasjonssjef Pia Gulbrandsen sier at angrepene startet tirsdag fra stadig skiftende IP-adresser, blant annet fra en server i Tyskland.

– Vi vet ikke hvem som står bak, men har tidligere fått en trussel fra en gruppe som kaller seg Anonymous, sier Gulbrandsen.

I høst sa gruppen at de kunne garantere angrep på partiets nettsider hvis datalagringsdirektivet (DLD) ble innført.

Anonymous-bevegelsen har aksjonert tidligere, og lammet flere nettsteder da Julian Assange ble arrestert.

Noen sekunder etter at Dagbladet mottok denne mailen, ble også Høyres nettside angrepet: «Som straff for å følge etter ap i DLD saken vil også Hoyre.no bli straffet./Annon».

– Vi har gjennom mediene oppfattet trusler om at det ville komme angrep hvis vi støttet DLD, sier Sigbjørn Aanes fra Høyre.

Publisert