Parat og LO-forbundet Norsk Transportarbeiderforbund har frist til midnatt med å bli enige om en ny oljetransportavtale. Dersom meklingen ikke fører fram, vil en eventuell streik iverksettes fra fredag morgen klokka 6.

— Om det blir streik, vil det bli forsinkelser og kanselleringer. Vi ber alle passasjerer om å forholde seg til sitt flyselskap for informasjon om sin reise, sier pressetalsmann Lasse A. Vangstein ved Oslo Lufthavn.

Partene er uenige om den økonomiske delen av oljetransportavtalen. Det strides også om flere tekniske justeringer av fagbrevavtalen, skriver Aftenposten.

Det er Gardermoen Fuelling Services AS (GFS) som har ansvaret for å fylle drivstoff på flyene på landets hovedflyplass. Selskapet har rundt 60 ansatte. Ettersom det foreløpig bare er Gardermoen som er omfattet av streikeuttaket, håper flyselskapene å kunne opprettholde flyprogrammet ved å fylle flyene sine på de flyplassene som ikke er i konflikt, skriver avisen.

Både SAS og Norwegian sier de vil sørge for å fylle drivstoff på flyene som er parkert på Gardermoen i god tid før en eventuell streik er et faktum.