Kristian Falnes fikk tilbake noe som lignet på en 20-kroning da han handlet på Coop Mega på Madla i Stavanger. Mynten manglet inngravering, men passerer tydeligvis myntautomatene som står i butikkene, skriver Stavanger Aftenblad.

— Den kom ut av en slik automat de har nå, der man også kan putte på mynter når man betaler. Folk bør være nøye og sjekke de vekslepengene de får, sier Falnes til avisen.

Da han sa fra, og fikk byttet mynten, ble han fortalt at de også tidligere hadde fått inn minst en annen mynt av samme slaget.

Falnes sier mynten ikke var amatørmessig laget, selv om den manglet inngravering.

— Den hadde samme tykkelse og omkrets som en ekte mynt, og dessuten den samme litt gylne overflaten som disse myntene har. Jeg antar at det er kunder som betaler med disse myntene, og så er det andre som får dem som vekslepenger, sier Falnes.

Direktør Lars-Arvid Hegelstad ved Coop Mega på Madla har ikke registrert at det har vært noe stort problem med falske mynter i det siste. Han mener at butikkene aldri har vært bedre sikret enn nå, både mot falske sedler og mynter. (©NTB)