Ettåring død i Trøndelag, far siktet

Faren til ettåringen som ble funnet død i Leksvik onsdag, er siktet for vold mot det forsvarsløse barnet. Kripos er koblet inn i etterforskningen av saken.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det var en lege som meldte fra om dødsfallet i parets bolig i Vanvikan i Leksvik kommune klokken 12.40 onsdag ettermiddag. Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet, opplyste politistasjonssjef Snorre Haugdahl ved Steinkjer politistasjon på en pressekonferanse onsdag kveld.

Den 29 år gamle barnefaren ble pågrepet, og i løpet av ettermiddagen ble han siktet for legemsbeskadigelse under særdeles skjerpende omstendigheter. Politiadvokat Silje Vanvik opplyste at etterforskningen kan ende med at siktelsen blir utvidet. Vanvik bekrefter at det dreier seg om vold mot et forsvarsløst barn.

Politiet har begjært obduksjon av ettåringen. Barnefaren blir trolig fremstilt for varetektsfengsling på fredag.

Kripos

Etterforskere fra Kripos var onsdag kveld på vei til det lille tettestedet på Fosenhalvøya, en kort ferjetur fra Trondheim.

— Vi har bedt Kripos om bistand i saken, og de er på vei med to kriminalteknikere og en taktiker til Leksvik i denne stund. Teknikerne vil bistå våre lokale teknikere med undersøkelser og vil starte opp arbeidet i løpet av kvelden, fortalte Snorre Haugdahl.

Han forteller at paret var til stede sammen med legen da politiet kom til bolighuset. Paret er norsk, og ifølge politiet har ikke paret flere barn. Flere medier skrev onsdag at paret har bodd i Leksvik i et års tid, og at det var få som kjente dem godt i nabolaget.

Ifølge flere aviser er barnet en gutt på ett år og tre måneder.

Barnevernet involvert

Politiets undersøkelser i boligen i Leksvik vil forhåpentligvis avklare om det ble blitt brukt noe redskap for å påføre barnet skadene, fortalte Haugdahl. Han sier politiet ikke er kjent med at det var blitt framsatt noen trusler i forkant av hendelsen.

Kommunen ble raskt varslet om dødsfallet, og et kriseteam er nedsatt for å følge opp alle berørte. Politistasjonssjefen fortalte onsdag at barnevernet allerede tirsdag hadde besøkt familien. Barnevernet henvendte seg da til politiet for å få bistand i undersøkelser i hjemmet.

— Barnevernet besøkte hjemmet på tirsdag, men jeg kjenner ikke bakgrunnen for dette. Jeg vet ikke om barnevernet har hatt kontakt med familien også før det, sa politistasjonssjefen.

Bortsett fra moren og faren, var det ingen vitner til hendelsen som førte til at barnet deres døde.

Helsevurdering

Begge barnas foreldre ankom politistasjonen i Steinkjer onsdag ettermiddag. Det skulle onsdag kveld gjøres en helsemessig vurdering av begge to før man eventuelt skulle gjennomføre nye avhør.

Den 29 år gamle barnefaren hadde i 18-tiden ennå ikke fått oppnevnt noen forsvarer.

Bortsett fra henvendelsen fra barnevernet til politiet tirsdag, kjenner politiet verken til moren eller faren fra tidligere.

Publisert