Opplysningene kom svært overraskende på statsadvokat Svein Holden, fordi den 51 år gamle kvinnen, som tidligere var en nær venninne av den tiltalte Alvdal-moren, ikke tidligere har sagt noe til politiet om at venninnen skulle ha forgrepet seg på datteren. Kvinnen sendte en bekymringsmelding til barnevernet i 1999, men den gjaldt et annet angivelig overgrep i Gjerdrum-saken. Opplysningene om dette stammet fra den nå 27 år gamle kvinnen som er fornærmet i saken.

I retten onsdag sa hun at 27-åringen også hadde fortalt at moren hadde forgrepet seg på henne. Den da tolv år gamle jenta bodde hos 51-åringen etter at moren og resten av familien flyttet til Alvdal.

— Hun fortalte meg at mamma tok på henne på forskjellige steder på kroppen, og at hun ikke likte det, fortalte kvinnen da hun vitnet i Nedre Romerike tingrett onsdag ettermiddag.

— Jeg trenger vel ikke fortelle deg at dette er utrolig viktig. Er du helt sikker på dette, spurte statsadvokat Holden.

Kvinnen fastholdt at opplysningene framkom i samtalene hun hadde med jenta, men at hun ikke hadde gått videre med dem der og da fordi hun trodde det ville bli tid til det senere i prosessen. Kort tid etter kontakten med barnevernet ble jenta tvangsflyttet. (©NTB)