— Det stemmer at jeg reiste med Ryanair på påskeferie med familien i år. Etter det som nå har kommet fram om arbeidsforholdene i selskapet, er jeg glad for at Samferdselsdepartementet og Luftfartstilsynet tar tak i saken, sier utenriksministeren til Klassekampen.

Onsdag sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) fra Stortingets talerstol at han aldri har fløyet med selskapet og at han heller aldri kommer til å gjøre det.

Ryanair beskyldes for å operere med «slavekontrakter» for sine ansatte, og saksøkes nå av en tidligere kabinansatt på Rygge.

— Så lenge de meget alvorlige spørsmålene som nå stilles om arbeidsforholdene i Ryanair er uavklarte, vil jeg nok ikke fly med dem. Lov og rett skal gjelde i norsk arbeidsliv, sier utenriksministeren.

Også justisminister Grete Faremo har fløyet med Ryanair.

— Privat er det mer enn ti år siden jeg fløy en eller to ganger med dem. Jeg ser ikke for meg at det er aktuelt å bruke selskapet i tida framover, sier Faremo.

Andre statsråder som har reist med Ryanair er fornyingsminister Rigmor Aasrud (Ap) og de tre SV-statsrådene Heikki Eidsvoll Holmås, Bård Vegar Solhjell og Kristin Halvorsen. De forteller alle til Klassekampen at de har bestemt seg for ikke å bruke flyselskapet framover.