Retten fikk se bilder av Øygards underliv

Bilder av Rune Øygards underliv støtter 16-åringens påstand om at hun har sett ham naken, mener aktoratet.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Jenta har nemlig forklart seg om brune flekker på innsiden av lårene høyt opp i lysken, og anført at dette er merker man ikke kunne se uten at Øygard var naken. Mandag fikk retten se bilder som et stykke på vei underbygger denne påstanden, slik NTB forstår det.

Øygard ble undersøkt på legevakta lille julaften. Politimannen som tok bilder som skulle dokumentere eventuelle funn, så ikke de brune flekkene før han studerte bildene i ettertid.

— Da Øygard kledde på seg igjen seg sto han med ryggen til, så snudde han seg delvis rundt. Men jeg kunne ikke se noen flekker, heller ikke da han kledde av seg, politibetjent Roger Haugen da han som siste mann ut ga retten sitt vitneprov mandag ettermiddag.

Han demonstrerte for dommeren hvordan Øygard sto og snudde seg anslagsvis 45 grader. Han anslo at han var rundt tre meter unna.

Øygard framholdt i sin forklaring at merkene også er synlig når han har på seg undertøy og at han rett som det var gikk rundt i underbuksa og t-skjorte når jenta var på besøk. Hans forsvarer, advokat Mette Yvonne Larsen, la selv fram bilder tatt av en annen lege, som viser at merkene synes når Øygard på seg truse.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Rektor og Øygard-venn må forklare seg på nytt

  2. DNS-voldtekten: - Tendensiøs tolkning av bildene

  3. Venninne mener Øygard sendte SMS-er om at han ville ha sex

  4. «Ein manns makt og popularitet må aldri stengje for den sunne skepsisen til utilbørleg framferd»