Høyre får 31 prosents oppslutning, og Frp får 16,2 prosent. Det er en tilbakegang på henholdsvis 1,1 og 2,6 prosentpoeng, viser målingen som er utført av Opinion Perduco for Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Hadde dette vært valgresultatet, ville de to partiene fått 85 stortingsmandater. Samtidig er Arbeiderpartiet på vei til å ta tilbake mange av de tapte velgerne og går fram med 1,4 prosentpoeng til en oppslutning på 28,7 prosent.

Valgforsker Frank Aarebrot mener målingen bekrefter at den lange perioden med rent blå-blått flertall er forbi.

— At de hemmelige samtalene mellom nestlederne i Høyre og Fremskrittspartiet er blitt utvidet til også å gjelde Venstre og Kristelig Folkeparti er et ytterligere bevis på det, sier Aarebrot til ANB.

Selv om de to største partiene på borgerlig side går tilbake, er det andre toner hos de noe mindre. Venstre går fram med 1,2 prosentpoeng til en oppslutning på 4,9 prosent, mens Kristelig Folkeparti noterer seg for en oppslutning på 5,8 prosent, fram 0,8 prosent.

Tallene for de andre partiene (med tall fra forrige måling i parentes): SV 4,9 (-), Sp 4,8 (-0,1), MDG 1,7 (+1,1), Rødt 0,9 (-0,3), Andre 1,1 (-0,3).