Seks døde hentet ut

Én person er fortsatt savnet etter brannen i Drammen.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

Seks personer er hentet ut av brannruinen i Drammen. En person er fortsatt savnet, ifølge NRK.

Kripos i samarbeid med Brannvesenet i Drammen gikk mandag inn i ruinene av treetasjersboligen som brant på Gulskogen i Drammen søndag morgen.

Huset er falleferdig, taket er fullstendig borte, og mannskapene må gå forsiktig til verks. De har heist seg ned i øverste etasje ved hjelp av en kran og hentet ut de omkomne.

Bruker likhund

Brannmannskapene får hjelp av blant annet to likhunder til å spore opp de omkomne.

– Det jobbes på stedet nå, og jeg har ikke detaljene. Vi bruker likhunder i arbeidet, sier kommunikasjonsrådgiver Lene Bovim i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Ifølge vitner på stedet skal de to likhundene, som er blitt sendt inn via første etasje, ha lokalisert alle likene. Men det er foreløpig bare hunder som kan ferdes i underetasjene. Huset er falleferdig, og mannskapene er avhengig av heisekranen for å komme seg inn. Deler av en vegg skal ha falt ned under arbeidet.

En omkommet person ble brakt ut av brannruinen søndag. Ytterligere en ble bekreftet omkommet søndag, men vedkommende kunne da ikke hentes ut av huset. Fem personer ble meldt savnet etter brannen. To personer ble sendt til sykehus. En av dem hadde brann— og røykskader. Han er fraktet til Haukeland universitetssjukehus og tilstanden er mandag alvorlig, opplyser sykehuset. Den andre er fraktet til Buskerud sykehus med bruddskader etter å ha hoppet ut fra tredje etasje.

Ukjent antall

Det er på forhånd opplyst at politiet ikke kan gi noe informasjon før mandag ettermiddag i 15-tiden. Grunnen skal være sikkerhet.

– Vi er nødt til å kvalitetssikre informasjonen før den slippes ut. Vi kan ikke si noe ennå om hvor mange som er i huset, sier Bovim.

Søndre Buskerud politidistrikt har opprettet et eget telefonnummer for pårørende som betjenes av polsktalende operatører.

Boligen er eid av Cibora Eiendom, og leilighetene ble leid av det Oslo-baserte selskapet Proffjobb, som formidler polske håndverkere. Alle som bodde i huset skal ha vært polske.

På pressekonferansen mandag vil det også være til stede en representant fra den polske ambassaden.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Kripos undersøker dødsbrann

Foto: Junge, Heiko

Foto: Junge, Heiko