Visste du at det finnes barnesikring på Iphone?

Her er funksjonen som gjør det trygt å overlate telefon og nettbrett til små barnehender.

Publisert Publisert

Er du redd for at barna skal slette alle bildene når de låner Iphonen din? Eller at de plutselig ringer til noen?

Det kan være veldig praktisk å la minstemann undeholde seg selv litt med pappa og mammas telefon, men frykten for at de i sin iver skal slette ferieminner eller rote det til e-postkassa kan være stor.

Men det finnes råd. På Apple Iphone, eller på Ipad-en for den saks skyld, kan du enkelt slå på en funksjon som gjør det trygt å la minstemann låne telefonen eller nettbrett: «Begrenset tilgang».

Denne funksjonen i Ios gjør det mulig å låse telefonen til én app. I tillegg kan du om ønskelig deaktivere deler av skjermen for berøring slik sletteknappen i en app ikke kan brukes.

Slå på funksjonen:

begrensetm-JN4u0tUav1.jpg

Gå til Innstillinger > Tilgjengelighet > Begrenset tilgang. Du trenger bare å slå på funksjonen første gang — deretter aktiverer du tilgangsbegrensningen enkelt med hjemknappen. PS! «Tilgjengelighetssnarvei» må være påskrudd for at aktivering med hjemknappen skal fungere.

Bruke «Begrenset tilgang»:

Gå inn i appen barna skal bruke. Ved å trippelklikke på hjemknappen aktiverer du funksjonen. Da kan junior spille på telefonen, uten at du trenger å frykte at innhold blir slettet. Det er nemlig ikke mulig å komme seg ut av appen igjen uten å trippelklikke på nytt på hjemknappen.

Iphonebegrensetjpg-KlzSnTnWDC.jpg

Men du kan gjøre mer enn å låse telefonen til en app. I «valg-menyen» som kommer opp når du aktiverer «begrenset tilgang» kan du kontrollere hvilke funksjoner som skal være tilgjengelige, for eksempel volumkontrollene. Det er også mulig å deaktivere områder av skjermen, slik at de ikke registrerer berøring. Dersom du skal la barna se på bildene du har i kamerarullen, kan du tegne ringer rundt menyene for å hindre barna i å slette bilder, men samtidig la dem bla seg gjennom kamerarullen på egenhånd.

Funksjonene som ligger innenfor de skraverte skjermområdene vil ikke være mulig å bruke før du har trippelklikket på hjemknappen. Dermed kan barna trygt bla i kamerarullen. Selv om mange fortsatt ikke er klar over at denne funksjonen finnes, har den eksistert i flere år.

Egne apper til Android

Han du en Android-enhet er historien en litt annen, men også her finnes det muligheter. En er å lage egne brukerprofiler med begrenset tilgang til apper og funksjoner.

Alternativt velge å laste ned en av de mange barnesikrings-appene i Google Play, som Kids World og Kids Place

LES OGSÅ:

Slik får du ukenummer på mobilkalenderen

Publisert
BT anbefaler

Skal du ha konfirmasjon i helgen? Disse reglene gjelder nå.

Bergen forbyr private sammenkomster med over 20 personer. Det betyr ikke at du må avlyse.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  2. Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

  3. Petter Northug må møte i retten. Venter på svar på blodprøve.

  4. Beboerne testet negativt for korona på Siljuslåtten sykehjem

  5. Mihn flyktet i båt med ett år gamle Le på armen. Den dramatiske reisen endte i Bergen.

  6. Fotgjenger påkjørt i gangfelt i Fana