17-åringen som er siktet for drapet på Sunniva (13) nekter å forklare seg

Politiet har fått inn om lag 80 tips i saken.

Publisert Publisert

DREPT: Det var 13 år gamle Sunniva Ødegård som ble funnet død ved Åvegen på Varhaug natt til mandag. Foto: Scanpix / Politiet

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Gutten som er siktet for å ha drept 13 år gamle Sunniva Ødegård, vil ikke forklare seg mer for politiet og nekter fortsatt for at han har drept jenten.

Politiet forsøkte torsdag formiddag å avhøre 17-åringen på nytt. Dagen før hadde avhøret blitt avbrutt etter kort tid og derfor utsatt.

– Det er i dag gjort forsøk på nytt avhør av siktede i drapssaken på Varhaug. Siktede har ikke ønsket å forklare seg og har valgt å ikke svare på ytterligere spørsmål. Han står fast på sin første forklaring, sier politiadvokat Herdis Traa i Sørvest politidistrikt i pressemelding.

Hun sier politiet vil forsøke å avhøre 17-åringen på nytt, på et senere tidspunkt, men legger til at det ikke er satt noe tidspunkt for dette.

Les også

Varhaug-drapet: Politiet tror at 17-åringen var alene

BLOMSTER: Blomster er blitt lagt ned på stien på Varhaug der Sunniva Ødegård ble funnet natt til mandag. Foto: Carina Johansen, Scanpix

Har fått rundt 80 tips

Politiet opplyste tidligere torsdag at de har fått inn om lag 80 tips etter drapet som skjedde sent søndag kveld eller natt til mandag.

– Vi har så langt fått inn om lag 80 tips. Dette er verdifull informasjon for oss og gir oss grunnlag for å kunne sjekke opp mot siktedes forklaring og andre deler av etterforskningen, sier leder for personseksjonen, Bjørn Kåre Dahl, i en pressemelding torsdag morgen.

Foruten avhør av den siktede, har etterforskerne foretatt omtrent 40 vitneavhør. Ytterligere avhør vil bli gjennomført i tiden fremover.

– Noen vitner kan bli kalt inn på nytt, i tillegg til at det også kan være interessant for oss å snakke med personer vi ikke tidligere har vært i kontakt med. Det kan være på bakgrunn av ny informasjon i etterforskningen eller tips, forklarer Dahl.

FORSVARER: 17-åringens forsvarer, Tor Inge Borgersen, sier at klienten nekter straffskyld for drapet på Sunniva Ødegård. Foto: Ole Berg-Rusten, Scanpix

– Savnet er veldig sterkt

Bistandsadvokat Harald Øglend har sendt en uttalelse på vegne av familien til mediene.

– Savnet etter Sunniva er veldig sterkt og det går veldig opp og ned. Savnet og sorgen blir spesielt sterkt når vi er alene og vi får tid å tenke over alt som har skjedd. Vi holder oss mye hjemme og får besøk av venner og familie som uttrykker sin medfølelse, skriver foreldrene.

DREPT: Sunniva Ødegård (13) ble funnet død på Varhaug klokken 03.09 natt til mandag 30. juli. Foto: Politiet

Foreldrene skriver videre at Sunniva var en skoleflink, sprudlende og glad jente som ofte fikk besøk av venner.

– Selv om vi har fått en del svar på hva som har skjedd, håper vi på at videre etterforskning til slutt vil gi oss alle svarene på hva som skjedde med Sunniva natt til mandag 30. juli.

– Vi synes det er tragisk at det er en lokal ung mann som er siktet for drapet, og vi tenker også på hvordan hans foreldre må ha det nå.

Familien takker for all støtte og bistand de har fått. De ber også om forståelse for at de har et sterkt ønske om å få være i fred.

– Vi må planlegge begravelse og trenger tiden alene, sammen med våre nærmeste.

ÅSTEDET: Flyfoto av stien der Sunniva Ødegård ble funnet drept natt til mandag. Stien går mellom jernbanesporet og husrekken. Foto: Torstein Lillevik, Scanpix

Ble meldt savnet

Det var natt til mandag at Sunniva Ødegård ble funnet drept på en gangsti like ved huset der hun bodde på Varhaug i Hå på Jæren.

17-åringen som er siktet i saken, nekter for å ha begått drapet, men har erkjent at han var på stedet der hun ble funnet.

Samme kveld som Sunniva Ødegård ble meldt savnet kom det også meldinger om innbrudd i Trekløveren barnehage, ikke langt unna der 13-åringen senere ble funnet død.

Den nå drapssiktede 17-åringen ble tidlig koblet til innbruddet av politiet. Dahl uttalte onsdag at 17-åringen nå har erkjent innbruddet.

Publisert