Store forskjeller i politiet også etter reformen

Også etter politireformen der landets 27 politidistrikter skal kuttes til tolv, vil forskjellene være store i Politi-Norge.

Publisert Publisert

Oslo har fem ganger så mange ansatte som de to nordligste fylkene og Møre og Romsdal. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Tall fra Politidirektoratet viser at det suverent største politidistriktet målt i befolkning blir det nye stordistriktet Sør-Øst med nesten 900.000 innbyggere. Her blir bemanningen 1.848 ansatte, riktignok klart slått av Oslos 2.614, skriver VG.

Oslo er det klart minste politidistriktet i areal, men har altså flest ansatte og hadde ved utgangen av 2014 nesten 650.000 innbyggere.

Oslo har fem ganger så mange ansatte som de to nordligste fylkene og Møre og Romsdal. Øst-Finnmark har desidert færrest ansatte — bare 205. Distriktet er på drøye 24.000 kvadratkilometer og er det sjuende største etter omleggingen.

Geografisk er det aller største politidistriktet det nye Innlandet, med 52.590 kvadratkilometer. Her er det 384.000 innbyggere, men ikke flere enn 790 ansatte.

— Forskjellene blir ikke større enn de er i dag, men vi kommer ikke utenom at Norge er et langstrakt land. Det kan vi ikke gjøre noe med. Det vil fortsatt være ulikheter, sier justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp).

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Livet mitt var i fare. KrF kjemper mot loven som kunne ha hjulpet meg.

  2. – Frå tid til anna prøver dei å få meg tilbake. Eg svarer det same kvar gong.

  3. Tilsette fortel om trakassering og fryktkultur – no er det oppretta varslingssak mot rådmannen

  4. – Slik burde vi heller reagert på korona

  5. Silikon-problemer, sa legene da hun fant en kul. Nå forbereder Waneska seg på å dø.

  6. – Eg åtvara dei mot ras, men dei høyrde ikkje på meg