Et lik ble fredag ettermiddag funnet i Porsgrunn. Funnet knyttes til drapssaken der Magne Sigmund Hanssen (64) fra Skien er meldt savnet.

Funnet ble gjort i Gunneklevfjorden ved Frednesbrua i Porsgrunn.

— Klokken 17.11 fikk vi beskjed om at en turgåer hadde gjort et mistenkelig funn av noe som var pakket inn i plast i elven. Politiet rykket ut og fikk konstatert at det var et lik som var pakket inn, sier politiadvokat Jon Borgen i Telemark politidistrikt til NTB.

Ført med strømmen

Liket er sendt til obduksjon og er ennå ikke identifisert. Politiet er likevel rimelig sikre på at det er den savnede Magne Sigmund Hanssen (64) fra Skien som er funnet.

64-åringen ble meldt savnet 10. mai. Kort tid etter innrømmet mannens 30 år gamle rumenske leieboer å ha drept Hanssen og dumpet ham i Skienselva.

Gunneklevfjorden er en sidearm lenger ned i elven ved Herøya.

— Både stedet han er funnet og tiden det skjer på passer, det samme gjør emballasjen liket var pakket inn i, sier Borgen, og peker på at rumeneren har forklart at han dumpet et innpakket lik et stykke lenger opp i elven.

— Elven er veldig stri nå, så vi tror liket kan ha blitt tatt av strømmen og blitt fraktet nedover, sier Borgen.

- Ikke tilfeldig offer

Borgen sier likfunnet er et gjennombrudd i drapssaken.

Rumeneren har forklart seg om motivet for drapet, men politiet vil ikke gi opplysninger om dette i frykt for at det kan påvirke andre vitners forklaringer.

— Men vi kan si så mye som at det er en relasjon mellom de to, og at det ikke er snakk om en drapssak med et tilfeldig offer, uttalte Borgen til NTB tirsdag.