De to siktede ble avhørt av politiet onsdag og politiet mener det er fare for bevisforspillelse.

— Det kan hende vi vil be om en form for isolasjon videre, det er uklart ennå, sier politiinspektør Bente Geiner i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Mannen som driver et møbelsnekkerfirma har gjennom sin forsvarer kategorisk avvist beskyldningene til de tre sykepleierne om at de har vært offer for menneskehandel.

Han hevder det var sykehuset som kontaktet ham og ba ham rekruttere filippinske spesialistsykepleiere gjennom sitt møbelrestaureringsfirma Restauro.

Torsdag offentliggjorde VG Nett et brev fra Oslo universitetssykehus til Skatt øst der sykehuset skriver at de har gitt 65-åringens firma «i oppdrag å skaffe til veie spesialsykepleiere innen ortopedisk operasjon».

Sykehuset ønsker ikke å kommentere brevet som VG Nett har fått tak i.

— Vi kommenterer ikke detaljer i enkeltdokumenter, både fordi politiet etterforsker og fordi vi har vår egen gjennomgang der vi samler inn dokumentasjon, sier kommunikasjonsrådgiver Knut Albert Solheim.

Det var NRK som i forrige uke avslørte at de filippinske sykepleierne skal ha måttet ta opp forbrukslån på 300.000 kroner hver for å komme seg til Norge. De skal ha blitt trukket 6.000 kroner av månedslønna for lånet og ha betalt dyrt for leie av leilighet. De skal kun ha sittet igjen med noen få tusen kroner av månedslønnen.