Sandnes tar over jobben 5. januar, men Hildrum vil være tilgjengelig for styret og den nye sjefen fram til kontrakten hans løper ut 30. april, og han går av med pensjon.

– Jeg ser virkelig fram til å jobbe med TV 2 og hele organisasjonen. TV 2 er en virksomhet som rommer mye kompetanse, men vel så viktig – den rommer mye lidenskap, sier Sandnes.

Han kommer til kanalen fra stillingen som administrerende direktør i Egmont Publishing AS (tidligere Egmont Hjemmet Mortensen AS), hvor han har jobbet siden 2009.

– Olav er en erfaren og dynamisk medieleder som har skapt gode resultater i Egmont Publishing. Han forstår utviklingen innen TV og digitale medier, og han kjenner TV 2 godt som styremedlem. Vi har ansatt en toppsjef som har alle forutsetninger for å gi TV 2 et ytterligere løft, sier styreleder Hans J. Carstensen.

Lang erfaring

Olav T. Sandnes har også erfaring fra lederstillinger i Accenture, Eniro og Funcom, og er styremedlem i TV 2-gruppen AS, Bladcentralen AS og Egmont AS.

Egmont har siden 2012 vært eieren av TV 2 etter at konsernet kjøpte A-pressens andel på 50 prosent.

Sandnes får en fast lønn på 3 millioner kroner, med mulighet for bonus opp til 1,2 millioner kroner. I tillegg får han en innskuddspensjon fra bedriften på 450.000 kroner i året.

Han går samtidig inn i Egmonts konsernledelse.

Arvtaker klar

Egmont melder at selskapet har ansatt Sandnes' arvtaker, men at utnevnelsen først vil bli offentliggjort senere i år.

– Jeg ønsker Olav lykke til med nye utfordringer og vil takke ham for samarbeidet, sier styreformann Torsten Bjerre Rasmussen i Egmont, som legger til at han er glad for at Sandnes forblir i Egmont-konsernet.

Alf Hildrum ble kanalens sjefredaktør og administrerende direktør etter Kåre Valebrokk i 2007. Han var administrerende direktør for A-pressen ASA fra 1998 til 2007 da han overtok som leder i TV 2. Hildrum varslet i mai i år at han ønsket å gå av som sjef neste år.

– Alf Hildrum har gjennom sine sju år som toppsjef tatt TV 2 inn i en ny tid. Mediehuset står i dag sterkt på alle plattformer. Det er en markant medieleder som nå gir seg, sier styreleder Hans J. Carstensen.