Boken kommer ut i oktober på Juritzen forlag.

— Jens Breivik har gjennom rettssaken, i mediene og i flere bøker blitt fremstilt svært dårlig som far og ektefelle. Denne boken er ikke et oppgjør med dette. Det er heller et oppgjør med seg selv og sin egen innsats som far, fortalte forlagssjef Arve Juritzen under en presentasjon av forlagets høstliste onsdag.

— Han har behov for å fortelle sin historie, og jeg mener det er viktig at hans versjon ligger der for ettertiden, sier Juritzen til NTB.

Avvist av forlagene

Jens Breivik sendte for et par år siden et utkast til manus til alle de store norske forlagene, men ingen ønsket den gangen å utgi det.

Juritzen understreker at boken som nå utgis, ikke har noe med det opprinnelige manuset å gjøre.

— Det opprinnelige manuset var noe vi ikke ønsket å utgi, men vi møtte Jens Breivik og mente det her lå et grunnlag for å utgi en bok, sier Juritzen.

En foreløpig hemmelig «ghostwriter» har jobbet med Jens Breivik i to år med boken. Juritzen sier forlaget har gjort betydelige juridiske, etiske og moralske overveininger i forkant av utgivelsen.

Har hatt kontakt med sønnen

Mange har pekt på Jens Breiviks fraværenhet i sønnens barndom som en viktig faktor for å forstå hvordan Anders Behring Breivik ble en terrorist og massemorder.

Juritzen sier Breivik i boken reflekterer rundt i hvilken grad han har skyld i det som skjedde.

— Han er ikke fremmed for at han har et medansvar, sier Juritzen til NTB.

Han bekrefter at det har vært kontakt mellom far og sønn den siste tiden, men han vil ikke gå nærmere inn på dette før boken kommer ut.

Han sier Anders Behring Breivik ikke vil få tilbud om å lese boken før den kommer ut. (©NTB)