Ingen fest på Fredshuset

Det blir ingen fest på Fredshuset i Oslo etter at årets fredspris gikk til EU. - Dette er en politisk pris, ikke en fredspris, sier daglig leder i Norges Fredsråd, Hedda Langemyr.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Fredsrådet kommer heller ikke til å være med på å arrangere fakkeltog i forbindelse med at prisen skal deles ut, slik de gjorde i fjor.

— Jeg er mildt talt skuffet. Dette er ytterligere en bekreftelse på at Nobelkomiteens sammensetning bør revurderes, sier Langemyr til NTB.

Hun mener at årets tideling er i strid med Alfred Nobels fredsvisjon, som handler om nedrustning og forbrødring. Hun sier også at Thorbjørn Jagland bør trekke seg som leder av Nobelkomiteen. Det at Jagland i mange år har vært en forkjemper for norsk medlemskap i EU, svekker prisens troverdighet, mener hun.

— Det blir veldig tydelig at det verken sitter fredsforskere, fredsaktivister eller andre representanter for internasjonalt fredsarbeid i komiteen, sier Langemyr.

Alle medlemmene i Nobelkomiteen er utnevnt av Stortinget, og plassene er fordelt i henhold til Stortingets politiske sammensetning.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Savnet gutt (4) funnet på Voss: – Han var så trøtt at han sovnet på skulderen til mannskapet

  2. Lam fikk halen bitt av: – Noen hundeeiere ødelegger for alle andre

  3. Trump med munnbind for første gang

  4. «Hinsides lang kø.» Samtidig lå en ferge ubrukt ved kaien. – De burde sett dette komme.

  5. Sjeldan fugl observert på Hjellestad

  6. Denne boligen er den dyreste i Bergen i år