I dag kommer hun til retten på Hamar.

Ordene falt da Øygard og Kjærsti Evjen Gangsø kjørte sammen tilbake fra Oslo i oktober for to år siden. Gangsø husket ikke den nøyaktige ordlyden, men forklarte i tingretten at det var omtrent «du må passe deg så hun ikke blir forelsket».

Venner i retten

Under den siste dagen i den andre uken av Eidsivating lagmannsretts behandling av Rune Øygards anke, vil juryen få møte flere av hans allierte og nære venner. Blant dem er Gangsøs ektemann, rådmann Tor Arne Gangsø i Vågå og partifelle og skoleleder Jehans Storvik.

Storvik har fått massiv kritikk for sin håndtering av overgrepssaken da den sprakk i offentligheten høsten 2009. Fra jentens side ble det opplevd som om han tok Øygards parti og at han forsøkte å dysse ned saken i skolemiljøet istedenfor å etterkomme ønsket om informasjon, åpenhet og tilgang på ekstern ekspertise for å ta brodden av eventuelle sosiale problemer.

Tidligere elskerinne

— Jeg stoler ikke på ham lenger. Jeg klarer ikke engang forholde meg til ham, sa jenten under sin forklaring.

Det knytter seg dessuten spenning til om en av Øygards tidligere elskerinner får forklare seg bak lukkede dører, som i tingretten. Lagmann Ørnulf Røhnebæk luftet torsdag muligheten for at pressen kunne få være til stede. (©NTB)