9 grader er den varmeste temperaturen som noensinne er målt en julaften i trønderhovedstaden. Den forrige rekorden ble satt i 2007, da temperaturen var 9,4 grader, skriverAdresseavisen.

I tillegg til rekordmålingen på Voll målestasjon, var det hele elleve andre steder i Trøndelag hvor gradestokken viste 9 grader eller mer.

Sunndalsøra på topp

Det var likevel ikke trønderne som målte den høyeste temperaturen julaften, skriver Aftenposten. Varmest i landet var det på Sunndalsøra, der det ble målt 13,6 grader.

På Blindern i Oslo ble høyeste målte temperatur i går 8 grader. Lavest målte temperatur var 1,5 grader.

8,5 mm nedbør

Til sammenligning var den varmeste temperaturen målt på julaften i fjor -4,2 grader.

Minimumstemperaturen 24. desember 2012 var -5,2 grader.

Det kom også en del nedbør på årets julaften i Oslo — 8,5 mm regn, ifølgeyr.no.

Veier stengt

Selv om uværet julaften avtok i løpet av kvelden julaften, er det 1. juledag mange veistrekninger som er stengt på grunn av været.

I Oslo måtte kommunen rykke ut både til Maridalsveien/Telthusbakken, Colletts gate og Bislett etter meldinger om mye vann i veibanen.

På det dypeste var det over 30 cm.

Nord-Norge verst

Det er i Nord-Norge været er verst og konsekvensene størst.

E6 er stengt over Saltfjellet i Nordland frem til klokken 12 onsdag, mens i Finnmark er E6 inntil videre stengt ved Sennalandet på grunn av uværet.

Ved Bjørnfjell i Nordland er E10 stengt frem til kl. 12 andre juledag, mens E69 ved Skipsfjordshøgda bom i Skarsvåg er midlertidig stengt på grunn av uvær.

Hardangervidda stengt

Riksvei 7 Hardangervidda er stengt både i Buskerud og i Hordaland på grunn av dårlig vær, mens riksvei 13 over Vikafjellet er stengt både i Hordaland og Sogn og Fjordane, melder Statens vegvesen.

Både E6 over Dovrefjell og E16 over Filefjell er foreløpig åpne, men veivesenet advarer mot isdekke og glatte veier.

Fylkesvei 27 over Venabygdsfjellet er uværsstengt både i Hedmark og i Oppland.

Her vil veivesenet foreta en ny vurdering onsdag morgen.

Det er kolonnekjøring på E134 Våglidstunnelen - Austmannslitunnelen ved Haukelifjell i Telemark og i Hordaland. Også i Finnmark er det kolonnekjøring over flere strekninger.