Åtteåring døde, familiemedlem siktet for uaktsomt bildrap

Et familiemedlem er siktet for uaktsomt bildrap etter at en åtte år gammel jente døde etter en påkjørsel i Gjerdrum onsdag. Politiet etterlyser flere vitner.

Ordfører i Gjerdrum, Anders Østensen (Ap), sier at lokalsamfunnet er sterkt preget av hendelsen. Foto: Torstein Bøe / NTB

  • NTB
Publisert Publisert

Føreren av bilen var nær pårørende til jenten. Vedkommende ble først siktet for overtredelse av veitrafikkloven, men politiet har skjerpet siktelsen.

– Vi har besluttet å endre siktelsen til denne bestemmelsen her, da vi mener at siktede ikke har vært tilstrekkelig aktsom som det kreves på en parkeringsplass der det kan være barn til stede, sa politiadvokat Mette Eriksen i Øst politidistrikt til NRK tidligere torsdag.

Påkjørselen skjedde i forbindelse med rygging like etter klokken 20 onsdag kveld. Åtteåringen skal ifølge politiet ha blitt slept flere meter under bilen før den stanset. Hun døde på Ullevål sykehus natt til torsdag.

– Siktede ble avhørt på stedet, og ytterligere avhør vil bli gjort senere. Avhøret var veldig kort, og vi fikk lite info. Vi vet at det er siktede som kjørte bilen, og at han ikke forsto hvordan jenten hadde havnet under bilen, sa Eriksen på en pressekonferanse klokken 16 torsdag.

Etterlyser flere vitner

– Politiet har foretatt krimtekniske undersøkelser og har fått bistand fra ulykkesgruppen i Statens vegvesen. Vi har fått bedre oversikt enn vi hadde i går kveld, men vi er fortsatt i en tidlig fase i etterforskningen, sa politiadvokaten.

Flere personer på stedet hjalp til å heve bilen slik at jenten kunne dras frem.

– Politiet ønsker å få kontakt med vitner vi ikke har snakket med. Vi ber om at de ringer 64996677, sa Eriksen.

Politiet har ikke mistanke om at bilsjåføren kjørte i ruspåvirket tilstand, men det er rutinemessig tatt blodprøve av vedkommende.

Ordføreren: – Er alle berørte

Gjerdrum-ordføreren sier at lokalsamfunnet er sterkt preget av hendelsen, som altså skjer et drøyt halvår etter leirskredet.

– Det er en ny tragisk hendelse med en familie som trenger omsorg. Vi har et kriseteam som er i beredskap, så vi kan fort samle sammen ressurser og kompetanse. Det er naturlig nok et krevende arbeid, sa ordfører Anders Østensen (Ap) på pressekonferansen.

– Vi er alle berørte av dette, la han til.

Rektor Ann-Merethe Rønning ved Gjerdrum barneskole forteller at det var en tung beskjed å få, og at de nå først og fremst er opptatt av å ivareta foreldrene.

– Så er vi opptatt av å ta vare på medelevene når de kommer tilbake fra sommerferie, sa hun.

Publisert
BT anbefaler

Smittevernoverlegen ber folk teste seg etter bunkerfest i Sandviken

Lørdag kveld fikk politiet melding om en fest i det nedlagte bunkeranlegget på Sandviksbatteriet.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fin væruke i vente – men én ting trekker ned

  2. Ung mann døde etter mandeloperasjon. Nå har fylkeslegen konkludert.

  3. Derfor har de skrudd av fontenen

  4. Vogntog ødela historisk bro. Nå gjør de grep for å hindre nye ulykker.

  5. Leila har ikke jobbet som kokk siden 2012. Nå er hun «tvunget» tilbake på kjøkkenet.

  6. Utbrot på Bømlo: – Me fryktar ein variant med stort smitte­potensiale