- Døde momentant i rasulykken

De fem som omkom i raskatastrofen i Fjelltunvegen i Ålesund for tre uker siden, døde momentant, mener politiet.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 14 år gammel

Ettersom den femte omkomne ble brakt ut av den sammenraste boligblokken ved 17-tiden fredag, er nå politiets oppgaver fullført. Politimester Arne Sverre Karoliussen i Sunnmøre politidistrikt sier til NTB at han er meget godt fornøyd med den redningsinnsatsen som er foretatt etter katastrofemorgenen 26. mars.

Fortsatt vil det være vakt i området, men nå blir dette en forsikringssak. Noen av de evakuerte naboene kan flytte hjem igjen dersom de ønsker, mens andre må vente til sikkerheten for dem blir bedre.

– Imponerende

Etter at ålesundpolitiets oppgaver i Fjelltunvegen nå er over, holdt politimester Karoliussen et siste pressemøte lørdag for å oppsummere innsatsen til redningsmannskaper, brann og politi. Politimesteren er imponert.

– Redningsmannskapene har hele tiden hatt en klar målsetting, og har nådd resultater som i forkant fortonte seg som umulig, sier Karoliussen til NTB.

Mannskapene har stort sett bestått av brannfolk fra Oslo og Ålesund samt kriminalteknikere fra politiet.

– Det har vært en både fysisk og psykisk krevende oppgave, men alt er løst med stor tilfredshet hos alle, sier Karoliussen.

Mange stadier

Politimesteren trekker fram de mange stadiene i redningsprosessen fra katastrofemorgenen 26. mars til den siste omkomne ble tatt ut og kjørt bort fredag ettermiddag.

– Først var det raset, og bergingen av folk fra leilighetene. Så var det brannbekjempelsen, og deretter gasstankproblematikken. Dette førte jo til at flere hundre mennesker måtte evakueres fra boligene i området. Så var det oppgaven med å komme til gasstanken, og sørge for at den ble tappet for gass slik at ilden fra den kunne slukkes, sier Karoliussen.

Beboere i Fjelltunvegen 32 har fått beskjed om at ingen vil motsette seg at de flytter hjem igjen, men det er opp til hver enkelt å avgjøre det. Derimot må naboene i nummer 29 fortsatt smøre seg med tålmodighet. Årsaken er at ulykkesområdet hindrer dem en sikker gang— og rømningsvei.

– Rent rutinemessig er saken under etterforskning hos politiet, men det er for lengst konstatert at det ikke foreligger noe straffbart forhold, sier politimester Arne Sverre Karoliussen i Ålesund til NTB.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Siste omkomne funnet i Ålesund

  2. Blokk kollapset – fem savnet

TRAGEDIE: Fem personer omkom da denne boligblokken kollapset 26. mars.
BT anbefaler

Her strømmer de på for å gjøre gratiskupp: – Vi hadde ikke forventet så mange folk

Køen av unge mennesker strekker seg flere hundre meter i solskinnet.

LES SAKEN