Vil sette politiet på horekundene

Hordaland SV ser endelig en mulighet til å få partiet med på å kriminalisere horekundene.

  • Olav Garvik
  • Vidar Ystad
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

— Med det omfanget prostitusjonen etter hvert har fått i storbyer som Oslo og Bergen ser det ut til at stadig flere i SV er blitt overbevist om at det trengs hardere midler for å få bukt med denne trafikken, sier Jørgen Melve som er leder i Hordaland SV.

Fylkesorganisasjonen har fremmet et resolusjonsforslag til SV-landsmøtet som åpner torsdag, hvor det kort og greit heter at «det er på tide å kriminalisere horekundene.»

Det er gjort flere forsøk tidligere på partiets landsmøter, også fra Hordalands-delegasjoner, for å få flertallet til å programfeste kriminalisering av sex-kjøp. Men det har ikke lykkes.

Melve er likevel optimist denne gang. På landsmøtet for to år siden var det bare om lag tyve stemmer som manglet for at forslaget skulle gå gjennom.

Stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen fra Vestfold har satt frem forslag med samme tema. Men hun vil foreløpig bare at man skal «følge med på svenske og finske erfaringer for å vurdere effekten av kriminalisering av sex-kjøp.»

Mer bybane i Bergen

Hordaland SV er desidert flittigst i å foreslå resolusjoner til landsmøtet. I en av dem er det forslag om å forlenge Bybanen i Bergen i flere retninger enn det som for lengst er vedtatt. SV ønsker at traseen skal forlenges til Flesland, at det bygges en avstikker til Haukeland sykehus og en linje gjennom Fyllingsdalen. I tillegg må ambisjonen være full utbygging av Bybanen mot Åsane og Sotra.

SV i Hordaland sier også «et rungende nei» til å satse på atomkraft, selv om det skulle bli lønnsomt med thorium-reaktorer. Problemet med avfallshåndtering er et viktig moment, mener SV.

Hordaland SV krever også et mer aktivt statlig eierskap i Statoil/Hydro, både for å skjerpe den etiske holdningen og miljøbevisstheten.

Publisert

Les mer om dette temaet