Statens Pensjonsfond utland (SPU) kjøpte i mai 2012 aksjer for 1,8 milliarder kroner i selskapet, men racerbilsirkuset er omstridt på grunn av en kompleks organisering gjennom en rekke skatteparadisselskaper. Det styres av den kontroversielle forretningsmannen Bernie Ecclestone.

Bare ni dager etter investeringen satt oljefondets toppsjef Yngve Slyngstad igjen med uselgelige aksjer gjemt i et stråselskap på Jersey og en korrupsjonstiltalt toppsjef, skriver Dagens Næringsliv. Investeringen er oljefondets hittil eneste i det unoterte aksjemarkedet.

— Jeg tror mange ble en smule overrasket over at dette ble det første forsøket. Jeg har ikke grunnlag for å felle noen dom, men jeg vil gjerne følge opp hva som har vært grunnlaget for valg av objekt overfor fondet, sier Syversen til avisen.

Det ble i 2010 åpnet for at oljefondet kan investere i det minst regulerte og gjennomsiktige aksjemarkedet. Senere har finansminister Siv Jensen (Frp) antydet at regjeringen kan åpne for investering i unoterte selskaper. Syversen vil legge til rette for en høring om temaet med finansministeren, Norges Bank og oljefondsjefen etter at regjeringen har lagt fram meldingen om fondets virksomhet i fjor.