Voldtektsmottak slår alarm om Tinder og nettdating

Både politiet og flere voldtektsmottak sier de merker en økning i antall kvinner som utsettes for overgrep etter å ha møtt noen via nettdating eller apper som Tinder.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

— Vi begynte å se en betydelig økning i fjor i den kategorien som blant annet inkluderer voldtekter etter at første kontakt har vært på Tinder og andre datingsider, forteller politioverbetjent Kari-Janne Lid i oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser til VG. I 2014 falt 29 prosent av alle anmeldte voldtekter i Oslo i denne kategorien. I fjor var tallet økt til 40 prosent.

Ann Helen Lomsdalen, som leder overgrepsmottaket i Fredrikstad, gikk nylig ut i Fredriksstad Blad og advarte mot naiv bruk av datingappen Tinder.

— Vi ser flere voldtekter i forbindelse med Tinder-dater. Det er en trend vi synes er skremmende. Det har skjedd ganske mye på de åtte årene jeg har ledet mottaket, sier Lomsdalen til VG. Tre av ni saker ved mottaket hittil i år gjelder personer som har møttes via Tinder.

— Det er i seg selv kanskje ikke et stort tall, men det er et mønster vi ser, sier hun. Avisen har vært i kontakt med flere mottak som ser den samme trenden.

Tinder-talskvinne Rosette Pambakian sier selskapet tar brukernes sikkerhet alvorlig og har strenge regler, men at de ikke er immune mot uønskede hendelser.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her stoppes råkjørerne

Bergen først ut i Norge:

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fire koronapasienter innlagt på Haukeland - to får intensivbehandling

  2. Det skulle bare være et skoleprosjekt. Så ble det alvor.

  3. Da foreldremøtet startet, lurte Andrine på om hun var på «skjult kamera»

  4. «Eg forstår ikkje kvifor Bjarte ikkje kan vera i arbeid, når han kan stå slalåm»

  5. Skyller du kosten i vasken etter at du har malt? Da bør du lese denne saken.

  6. Det er særlig én regel gjestene sliter med å følge