Voldtektsmottak slår alarm om Tinder og nettdating

Både politiet og flere voldtektsmottak sier de merker en økning i antall kvinner som utsettes for overgrep etter å ha møtt noen via nettdating eller apper som Tinder.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Vi begynte å se en betydelig økning i fjor i den kategorien som blant annet inkluderer voldtekter etter at første kontakt har vært på Tinder og andre datingsider, forteller politioverbetjent Kari-Janne Lid i oslopolitiets seksjon for volds- og seksualforbrytelser til VG. I 2014 falt 29 prosent av alle anmeldte voldtekter i Oslo i denne kategorien. I fjor var tallet økt til 40 prosent.

Ann Helen Lomsdalen, som leder overgrepsmottaket i Fredrikstad, gikk nylig ut i Fredriksstad Blad og advarte mot naiv bruk av datingappen Tinder.

— Vi ser flere voldtekter i forbindelse med Tinder-dater. Det er en trend vi synes er skremmende. Det har skjedd ganske mye på de åtte årene jeg har ledet mottaket, sier Lomsdalen til VG. Tre av ni saker ved mottaket hittil i år gjelder personer som har møttes via Tinder.

— Det er i seg selv kanskje ikke et stort tall, men det er et mønster vi ser, sier hun. Avisen har vært i kontakt med flere mottak som ser den samme trenden.

Tinder-talskvinne Rosette Pambakian sier selskapet tar brukernes sikkerhet alvorlig og har strenge regler, men at de ikke er immune mot uønskede hendelser.

Publisert
BT anbefaler

Skal du ha konfirmasjon i helgen? Disse reglene gjelder nå.

Bergen forbyr private sammenkomster med over 20 personer. Det betyr ikke at du må avlyse.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her stanser politiet en studentfest. – Vi har ikke fått sove på flere netter, sier nabo.

  2. Northug får støtte fra broren: – Kom hjem nå

  3. «Det er greit å være full, men flaut å være ruset. Vi holder oss selv for narr.»

  4. Mihn flyktet i båt med ett år gamle Le på armen. Den dramatiske reisen endte i Bergen.

  5. Mistet lappen etter å ha kjørt i 129km/t

  6. Ingebrigtsen er overbevist om at han skal løse Branns store problem