— Brannsjef Andras Kvingedal kan melde at brannen er under kontroll, opplyser kommunen på sine nettsider.

Politiet opplyser at de rundt 700 evakuerte nå kan flytte hjem.

Brannsjef på Frøya, Andreas Kvingedal, vil ikke utelukke at det er en viss mulighet for at brannen vil blusse opp igjen, selv om de mener å ha kontroll, skriver adressa.no.

— Bakkemannskap skal gå rundt for å inspisere brannområdet. De vil jobbe utover, så vil tiden vise hvor lang tid etterslukningsarbeidet tar, sier brannsjefen.

Bakkemannskapene skal blant annet gå over området med termisk kamera. Hvis de oppdager områder der det er veldig varmt, vil brannmannskap eller helikopter dra dit for å kjøle det ned

Kjenner brannårsaken

Frøya-lensmann Inge Dahlø sier til adressa.no at politiet er kjent med at brannen startet i forbindelse med en skoleklasse som var på tur, men de oppfordrer publikum til ikke å spekulere i årsaken.

Politiet har fortsatt ikke startet etterforskningen. I mediene og i sosiale medier har det vært spekulasjoner om at brannen kan ha startet som følge av barns lek med lighter. Kommunalsjef på Frøya Roger Fredheim vil ikke gå inn i dette, og viser til at det er politiets jobb å etterforske.

— Uansett årsak og spekulasjoner har Frøya kommune en jobb å gjøre for å ivareta alle og ta innover seg det som har skjedd, sier han, og legger til:

— Jeg vil innstendig oppfordre foreldre om å ivareta barnas interesser og ikke bidra til spekulasjoner gjennom sosiale medier. De spekulasjonene som foregår bidrar ikke til god ivaretakelse og en verdig prosess.

Sistranda skole holder stengt fredag. Foreløpig er planen å åpne skolen igjen mandag, sier kommunalsjef Fredheim.

700 personer evakuert

Seks helikoptre fra Forsvaret og Helitrans har sammen med 60 mann på bakken jobbet for å slukke brannen torsdag. Helikoptrene har tømt mellom 800 og 1000 liter vann i hvert dropp.

— Natten har forløpt veldig positivt, og ingen boliger er truet av flammene. Det har vært mye mindre vind enn ventet, og dermed har brannen spredd seg mye mindre enn fryktet i løpet av natten. Det har vært enklere å holde den vestre skansen mellom to vann for å stanse utviklingen, sa operasjonsleder Reidar Stokke i Sør-Trøndelag politidistrikt torsdag morgen.

Brannen strekte seg da over et 3,6 kilometer langt område. Det var mellom én og to kilometer mellom brannfronten og bebyggelsen i øst.

Totalt ble anslagsvis rundt 700 personer evakuert.

Kongeparet på besøk

Torsdag ble det også kjent at kong Harald og dronning Sonja vil legge turen til Flatanger i Nord-Trøndelag, området som ble herjet av brann mandag kveld og tirsdag. Kongeparet kommer fredag og vil besøke kommunesenteret Lauvsnes og bygdene Småværet og Hasvåg, som begge ble hardt rammet.

Tirsdag neste uke reiser statsminister Erna Solberg (H) til Flatanger for å møte ledelsen i kommunen, redningsmannskaper og berørte av brannen i tettstedene Hasvåg og Småværet.

Solberg vil blant annet diskutere utfordringene lokalsamfunnet i Flatanger står overfor i tiden som kommer.