Det er Rica-gründer Jan Rivelsrud som selger hotellkjeden som i dag består av 72 hoteller i Norge og Sverige. 48 av disse er hoteller eid av kjeden selv.

I tillegg til storsatsingen Rica Ørnen Hotel som skal åpne 2.mai i år har Rica ett hotell til i Bergen. Med disse to får Scandic-kjeden seks hoteller i Vestlandets hovedstad, like mange som konkurrenten Choice.

Bratt lærekurve

Ørnen-direktør Sølvi Solmunde fikk vite at hun snart vil få ny arbeidsgiver i dag tidlig.

— Om lærekurven i dette prosjektet har vært bratt, blir den for min del ikke mindre spennende med dette. Men hos oss er det bare positiv stemning til vår nye eier, og forøvrig er vi aller mest opptatt av å få hotellet åpnet den 2. mai, sier Sølvi Solmunde.

— Kjenner du Scandic fra før?

— Bare som en dyktig konkurrent og solid aktør i bransjen. Jeg tror Scandic vil tilføre oss mye bra, samtidig som vi i Rica har levert gode resultater og helt sikkert har noe som kan tilføres andre vegen.

Avtalen mellom de to kjedene skal godkjennes av norske og svenske konkurransemyndigheter.

Utfyller hverandre

Selgeren Jan E. Rivelsrud er fornøyd med hvem han selger til.

— Vi har i Scandic funnet en svært god havn og partner for Rica. Sammen vil selskapene utgjøre den ledende hotellaktøren i Norden, med et solid utgangspunkt for en kraftfull, videre vekst og reiselivsatsning. Rica og Scandic utfyller hverandre geografisk, og vil sammen gi gjestene flere valgmuligheter. Rica er sterke i Norge, mens Scandic har sin styrke i de øvrige skandinaviske landene, sier Rivelsrud.

Rica består i dag av 48 egne hoteller og 24 franchisehoteller i Norge og Sverige. Scandic har nærmere 150 hoteller i åtte land. Til sammen har de to hotellkjedene 25.000 gjester i døgnet.

BRATT: - En bratt lærekurve ble enda brattere. Vi er positive til Scandic som ny eier. De vil bidra positivt til Rica, sier direktør Sølvi Solmunde ved Rica Ørnen Hotel.
EIRIK BREKKE