VG: Lysbakken ble informert om omstridt pengestøtte

E-poster skal ha avdekket at han på forhånd ble informert om pengestøtten.

Publisert Publisert

NYTT LYS: Han visste om pengestøtten. E-poster skal vise at Lysbakken var informert. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Ifølge VG har gjennomgangen i barne— og likestillingsdepartementet avdekket hittil ukjent korrespondanse som kan kaste nytt lys over pengestøttesaken.

Kilder med kjennskap til gjennomgangen opplyser at Lysbakken personlig mottok e-poster om den interne saksbehandlingen i departementet.

Involvert?

Dersom dette stemme, står det i kontrast til Lysbakkens tidligere løfte om at alle relevante dokumenter om departementets behandling ble oversendt til Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité i forrige uke.

Lysbakkens departement brøt reglene da de mot embetsverkets anbefaling ga 154.000 kroner til selvforsvarskurs for jenter arrangert av Sosialistisk Ungdom, uten å gi andre organisasjoner anledning til å søke.

Dokumenter som tidligere er lagt fram viser at det var statssekretær Kirsti Bergstø (SV) som var den aktive da politisk ledelse overstyrte embetsverket, mens Lysbakken selv ikke var direkte involvert.

Høring

Blant de nye dokumentene som skal oversendes kontroll- og konstitusjonskomiteen over helgen, er det ifølge VG e-poster som viser at han var informert. Lysbakken selv vil ikke kommentere dette.

— Statsråden kommenterer ikke detaljer i prosessen ut over det han har formidlet til media tidligere, nemlig at det er statsråden som står ansvarlig, sier hans kommunikasjonssjef Maria Britt Espinoza.

Lysbakken må senere i måneden møte til en åpen høring i Stortinget om saken, trolig etter at et ekstraordinært landsmøte i SV har valgt ham til ny partileder.

Publisert