Tilstanden er stabil for den canadiske basehopperen som er lagt inn på sykehus med alvorlige skader, etter at han fikk problemer med fallskjermen i Lysefjorden tirsdag kveld.

Mannen er lagt inn på Stavanger universitetssjukehus etter at basehoppet endte på en fjellhylle i Lysebotn.

Det var klokken 21.42 tirsdag kveld at Hovedredningssentralen fikk melding om en basehoppulykke i Lysebotn. Den 49 år gamle basehopperen satt da fast på en fjellhylle om lag 300 meter over havet.

Vurdert som kritisk skadet

Et Sea King-helikopter ble sendt til ulykkestedet som skal ligge i fjellveggen mellom Kjerag og Lysebotn.

— Helikopteret kom til stedet rundt klokken 22.10, sier Cecilie Øversveen ved Hovedredningssentralen Sør-Norge.

Han ble raskt tatt ut med helikopter fra fjellveggen, og tilstanden ble da ansett som kritisk.

En av instruktørene i Stavanger Base-klubb forteller til Stavanger Aftenblad at mannens skjerm trolig åpnet seg feil vei i hoppet.

— Vi er ikke helt sikre, men skjermen så ut til å ha åpnet seg inn mot fjellsiden, og den skal åpne seg ut mot frisk luft, forteller instruktøren.

Traff fjellsiden flere ganger

Lysebotn er det vanlige landingsstedet for basehopperne som hopper fra Kjerag, et fjellplatå som ligger om lag 1000 meter over havet.

Ifølge Stavanger Aftenblad skjedde ulykken i «smellveggen», og mannen traff fjellsiden fem eller seks ganger før han ble liggende på fjellhyllen.

— Det er en kanadisk statsborger, og dette var hans første besøk til Norge. Jeg tror dette var hans tredje hopp i dag, sier instruktøren til Stavanger Aftenblad.