Datteren, Rebekka, har svevet mellom liv og død flere ganger de siste årene, også under 22. juli-rettssaken. Geir Lippestads kollega Vibeke Hein Bæra bekrefter dødsfallet overfor VG.

Familien og hennes kjære var sammen med 17-åringen da hun sovnet inn torsdag formiddag. Lippestad ønsker selv ikke å kommentere dødsfallet utover ordene «Himmelen har fått en ny engel, Rebekka har reist».

— Geir Lippestad er i dyp sorg og ønsker ikke å kommentere saken, men sier at familien er innforstått med og godkjenner at mediene omtaler dødsfallet. Hele familien tar dette veldig tungt. Han ønsker å bruke kreftene på sorgarbeidet og vil at sorgen skal være privat, sier Bæra.

Advokaten har vært åpen om familielivet med en datter med en medfødt muskelsykdom. Hun var også nesten døv, og Lippestad var i flere år generalsekretær i Hørselshemmedes Landsforbund.

Datteren var også omtalt i boken «Det vi kan stå for», som kom ut i vår. Rebekkas lunger sluttet å fungere for seks år siden, og familien valgte at hun skulle kobles på en respirator, framfor å få smertelindring for å dø.

Lippestad sa i forbindelse med bokutgivelsen at 22. juli-sakens politiske bakteppe, i tillegg til hans personlige erfaring med et annerledes familieliv, har gjort ham enda mer opptatt av viktigheten av mangfold og toleranse.

I SORG: «Himmelen har fått en ny engel, Rebekka har reist,» er Geir Lippestads melding til pressen etter dødsfallet.
Gorm K. Gaare (arkiv)