Politiet fikk melding om saken klokken 22.48 mandag kveld. Den drepte kvinnen ble funnet i en bygning der det både er utleieboliger og næringsvirksomhet på Holmsbu i Hurum kommune.

Da politi og ambulansepersonell ankom stedet ble det bekreftet at kvinnen var død, og at hun var påført ytre skader.

Det var den siktede selv, en mann i 40-årene, som varslet politiet. Han ble pågrepet uten dramatikk på stedet, og sitter i arresten på politihuset i Drammen, opplyser politiet.

Vitner

— Politiet arbeider med å få en sikker identitet på den døde, og vil som følge av det varsle pårørende. Vi vil gjennomføre avhør av siktede i løpet av kort tid, sier politiadvokat Ann Irén Svane Mathiassen.

— Det var flere vitner til stede, slik at vi har en antakelse om hva som har skjedd, opplyser lensmann Reidar Foss ved Røyken og Hurum lensmannskontor til NTB.

Lensmannen opplyser til VG at kvinnen var i 40-årene og at offer og antatt gjerningsmann kjente hverandre.

— Mannen har en relasjon til kvinnen, men det er foreløpig uklart hvilken, sier Foss til avisen.

Den drepte kvinnen skal obduseres, men det var i morgentimene ikke klart når dette skal skje.

Få opplysninger

Tidlig tirsdag morgen hadde Foss få opplysninger i saken og hadde ingen oversikt over hvorvidt det var blitt funnet våpen eller andre gjenstander på stedet som kunne settes i forbindelse med drapet.

Tirsdag jobber politiet med å sikre åstedet. Det er satt i gang taktisk og teknisk etterforskning.

— Vi har bedt om bistand fra Kripos til de tekniske undersøkelsene. Vi har også mottatt bistand fra eget distrikt, sier Svane Mathiassen.