Politiaksjon i Oslo avsluttet

Væpnet politi har gått til aksjon ved Rødtvet i Oslo i forbindelse med terrorangrepet fredag.

Publisert Publisert

AKSJONERTE: Norsk politi aksjonerte mot en adresse i Oslo søndag formiddag. Foto: GORM K. GAARE

AKSJONERTE: Norsk politi aksjonerte mot en adresse i Oslo søndag formiddag. Foto: GORM K. GAARE

AKSJONERTE: Norsk politi aksjonerte mot en adresse i Oslo søndag formiddag. Foto: GORM K. GAARE

AKSJONERTE: Norsk politi aksjonerte mot en adresse i Oslo søndag formiddag. Foto: GORM K. GAARE

  • Krister Clausen Hoaas
  • NTB
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

Oppdatering kl. 17.49: Politiet fant ingenting av bevisverdi i aksjonen, opplyser politiet på en pressekonferanse sent søndag ettermiddag. Politiet hadde fått melding om at leiligheten de slo til mot skulle ha blitt disponert av den siktede.

Dette skal ha vært et problemhus i nabolaget, får bt.no opplyst. Østeuropeere har drevet et bilverksted, sannynligvis illegalt, og huseier skal ha prøvd å kaste dem ut gjentatte ganger.

Nabo Marit Fjeld så først sivile biler komme.

— Så kom politiet fullt bevæpnet. Plutselig ble politisperringer satt opp, politiet tok av hjelmene. Det så ut som om de bar ut noe som så ut som en rød ledning. Det er skremmende, sier Fjeld.

To snekkere sier til bt.no at de ble oppringt av politiet og fikk i oppdrag å forsegle en dør inne i det lageraktige huset.

Ifølge VG Nett, pågikk aksjonen ved 11.30-tiden. 20 minutter senere var den fortsatt i gang, men politiet ønsket ikke å gi noen detaljer.

Knyttet til terror

— Vi har gått til aksjon på en adresse på Sletteløkka på Rødtvet i Oslo, opplyser politiadvokat Anders Frydenberg i Oslo politidistrikt til NTB.

Innsatsleder Kjell Bjørklund bekrefter overfor bt.no at aksjonen er i forbindelse med terrorangrepet. Operasjonssentralen ønsker ikke å svare på spørsmål rundt aksjonen. Det gjør heller ikke Frydenberg.

Naboer til bt.no at de har sett varebiler kjøre inn og ut på adressen.

— Aksjonen er i forbindelse med det som har skjedd i Oslo sentrum. Utover dette vil vi ikke si noe, sier Frydenberg.

Han ønsket klokken 11.50 søndag ikke å si noe om hvorfor politiet gikk til aksjon, om noen er pågrepet eller når aksjonen startet.

— Jeg gjentar det jeg har sagt. Vi ønsker ikke å si noe, sier Frydenberg.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Bombegruppe på plass

Oslo-politiets bombegruppe er på stedet, og pressefolk som ankom, ble bedt om å holde seg flere hundre meter unna, skriver VG Nett.

Ved 12-tiden var politiet i ferd med å sperre av området. Ifølge naboer, var aksjonen rolig, men de har sagt til VG Nett at en gruppe personer ble hentet ut fra en bygning i bare undertøyet og stilt opp mot veggen. Angivelig skal det være østeuropeere som bor på adressen. Det står flere konteinere på tomten som nå er sperret av. Adressen som det nå aksjoneres mot skal ha vært gjenstand for en lang nabokrangel de siste årene. Ifølge Groruddalen.no, har en aksjonsgruppe sendt utallige klager til kommunen.

Eier skal allerede i mars 2008 ha blitt bedt av Plan— og bygningsetaten om å stoppe påstått ulovlig bilsalg på adressen. Fylkesmannen skal ifølge Groruddalen.no ha konkludert med at bilutsalget var ulovlig, og biler skal ha blitt fjernet rundt nyttår i år.

Ingen ble pågrepet

Byutviklingsbyråden Bård Folke Fredriksen kjenner til saken.

— Med forbehold om at vi snakker om samme sted, er det korrekt at Oslo kommune har påpekt en god del ulovlige forhold på denne adressen, drift som ikke har vært i tråd med godkjenninger etter plan- og bygningslov, sier Fredriksen til bt.no.

— Vi har også ilagt betydelige dagbøter for å få opphør i driften der, sier Fredriksen.

Litt etter klokken 14 opplyser politiet at den væpnede politiaksjonen i forbindelse med terrorhandlingene er over. Ingen er pågrepet, og det er ikke funnet sprengstoff.

— Politiet har ikke holdepunkter for å kunne sette disse personene i sammenheng med terroraksjonen, opplyser Oslo politidistrikt.

SAMMENHENG: - Aksjonen er i forbindelse med det som har skjedd i Oslo sentrum, opplyser politiet. Foto: GORM K. GAARE

Publisert

Sakene flest leser nå