Frp villig til å betale flyktninger for å dra hjem

Fremskrittspartiet er positivt til en ordning med å tilby 100.000 kroner for å få flyktninger og innvandrere med oppholdstillatelse til å dra hjem frivillig.

Publisert Publisert

  • NTB
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

Danmark har vedtatt å lokke flyktninger og innvandrere med oppholdstillatelse med 100.000 kroner for å få dem til å dra hjem frivillig.

Fremskrittspartiets innvandringspolitiske talsmann Per-Willy Amundsen mener dette er en god ordning. Han vurderer å fremme et lignende forslag i Stortinget, skriver Vårt Land.

100.000 kroner er ikke et stort beløp å betale for å sende hjem dårlig integrerte innvandrere og flyktninger, mener Amundsen.

Han synes ikke det er umoralsk å betale mennesker for å forlate landet.

— For at noe skal være umoralsk, må det også være en tapende part. Det kan jeg ikke se at denne ordningen har, sier Amundsen.

Første nestleder Gjermund Hagesæther i Fremskrittspartiet er enig. Han tror en slik bonusordning i Norge kunne ha spart kommunene for mange unødig høye regninger.

Han mener penger bør brukes på innbyggere som faktisk vil bli integrert. En ordning slik den Danmark har fått, vil være et godt alternativ til innbyggere som sliter med språk og arbeidsmarked, tror Hagesæther.

Kristelig Folkeparti mener også at ordningen kan være fin.

— Slik jeg ser det, handler dette om mennesker. Ikke om økonomi og det å spare penger. Men hvis personen som tar imot støtten, kan få et bedre liv i hjemlandet enn i Norge, er jeg positiv, sier KrF-politiker Bjørg Tysdal Moe.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her står køen langt nedover fortauet: - Vi trenger at folk tar ansvar

  2. Bilbergeren: – Bileieren sier sjåførens kone må selge privat­bilen for å betale regningen

  3. Skulder ved skulder blir lov på buss og bane

  4. – Vi må kanskje tappe ned bassenget for å finne årsaken

  5. Politiet: De to som var i bilen blir beskrevet som uskadet

  6. Mattilsynet: Drep flekkbåndsneglen