KrF-topp krever nytt landsstyremøte etter VG-oppslag

Sentralstyremedlem Karin Bjørkhaug i KrF krever et nytt ekstraordinært landsstyremøte etter VGs oppslag om maktspillet i partiet.

Publisert Publisert

SVEKKER: – Er det som står i VG i hovedsak riktig, svekker det hele grunnlaget for vedtaket som ble gjort, sier Karin Bjørkhaug. Foto: Vidar Ruud, NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Hun vil nå ta kontakt med partiledelsen og be om et ekstraordinært landsstyremøte slik at partiet kan gå gjennom hva som skjedde, og ikke skjedde, i ukene og dagene før det viktige retningsvalget i KrF.

– Er det som står i VG i hovedsak riktig, svekker det hele grunnlaget for vedtaket som ble gjort, sier Bjørkhaug til Adresseavisen.

VG skriver mandag at KrFs nestleder Kjell Ingolf Ropstad begynte å bruke argumentet om at det ville være mulig å endre abortloven dersom man gikk inn i et samarbeid med dagens regjering, etter et hemmelig møte med statsminister Erna Solberg og resten av Høyre-ledelsen 11. oktober.

REAGERER: KrF-ere reagerer på VGs oppslag om at nestleder Kjell Ingolf Ropstad tilsynelatende gikk bak ryggen på resten av partiledelsen under kampen om veivalget. Foto: Terje Pedersen, NTB scanpix

Det skal ha vakt sterke reaksjoner innad at han brøt interne, vedtatte spilleregler om ikke å blande inn andre partier i kampen om veivalget, ifølge VG.

– Dette framstår som regi fra Høyre og Ropstad. Er dette riktig, er det alvorlig, sier Bjørkhaug.

Publisert