Var venner og nære naboer

18-åringen som har tilstått å ha drept sin venn og nære nabo, Oda Moe (15), i Børsa søndag, kan bli siktet for overlagt drap.

Flagget på halv stang ved Skaun ungdomsskole i Sør-Trøndelag mandag morgen. En 18 år gammel mann er pågrepet og siktet for drap etter at en jente som gikk i 10. klasse på skolen ble funnet død natt til mandag. Foto: Tor Aage Hansen / Scanpix
  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Politiet tror ikke 18-åringen handlet i affekt og vurderer derfor å utvide siktelsen fra forsettlig drap. Det er ingenting som tilsier at de to skal ha kranglet i forkant av drapet, skriver Dagbladet .

— Drapet framstår som en uforståelig handling, ut ifra det han har sagt til politiet og andre, sier 18-åringens forsvarer, advokat Torfinn Svanem, til Dagbladet.

— Ingenting tyder på at dette drapet er begått i affekt, sier lensmann Arve Nordtvedt.

**Les også:

Les også

Drapssiktet var hjemme på perm

Drapssiktet var hjemme på perm**

— Ser videre på det

— Betyr det at politiet mener at drapet var planlagt?

— Det kan jeg ikke bekrefte nå, men det er helt klart noe vi må se på videre, sier lensmannen.

Også 18-åringens advokat er kjent med at politiet vurderer å utvide siktelsen.

— Jeg er kjent med at politiet vurderer å utvide siktelsen til overlagt drap. Siktede vil ikke bli overrasket om siktelsen blir utvidet ut ifra det han selv har forklart, sier Svanem.

Den drepte 15-åringen gikk i 10.-klasse ved Skaun ungdomsskole. Det skal ikke være noe belastet ungdomsmiljø på tettstedet Børsa.

Drømte om å bli pilot

Den siktede 18-åringen var inne til førstegangstjeneste ved Brigade Nord på Setermoen. Han ble innrullert 12. august i år, skriver Adresseavisen.

Mannen skal ikke ha vært involvert i noen episoder i Forsvaret som kan ha knyttet ham til en voldelig atferd. Hans store drøm var å bli jagerpilot. Han var hjemme i bygda på besøk da drapet skjedde.

— Vi har ingenting å utsette på mannen. Han var godt likt, og det er ingen grunn til å tro at det som har skjedd på noen måte kan knyttes opp mot hans tilknytning til forsvaret, sier talsmann for Hæren, Terje Hanssen, til Adresseavisen.

De to ungdommene var gode venner, men skal ikke ha vært kjærester.

Publisert: