LO og NHO: – Neppe nok

Verken LO-leder Roar Flåthen eller NHO-direktør Finn Bergesen jr. tror regjeringen krisepakke gjør nok for å dempe de negative virkningene av finanskrisen.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

Lederne for de to hovedorganisasjonene i arbeidslivet gir regjeringens forslag til tiltakspakke god mottakelse, men tviler på at den er tilstrekkelig i møte med den verste økonomiske krisen siden krigen.

Flåthen etterlyser ytterligere stimuli for å få bankene til å låne ut mer penger, mens NHOs administrerende direktør, Finn Bergesen jr., mener det gjøres for lite på skattesiden. Regjeringen tar forskjellige målrettede skattegrep overfor bedriftene til en samlet verdi av 3,25 milliarder kroner. Det er beskjedent sammenlignet med det NHO har foreslått.

– Vi savner mer generelle tiltak mot konkurranseutsatt næringsliv og mener fortsatt generelle skattelettelser til bedriftene er et riktig grep å ta, sier han til NTB.

Flåthen fester nå lit til at den kommende bankpakken vil gi bankene tilstrekkelig oppmuntring til å begynne å låne ut penger igjen.

– Jeg tror vi kommer ut med samlede stimuleringer på opp mot 30 milliarder kroner, og det er helt i tråd med det vi ha sagt, sier Flåthen.

Publisert: